• «Hamās» sarīkotā slaktiņa gadadienā pie Izraēlas vēstniecības Kopenhāgenā noticis sprādziens

    Karš
    Estere Jansone
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Marco Chilese/Unsplash
    Netālu no Izraēlas vēstniecības Kopenhāgenā atkal noticis sprādziens, pirmdien paziņojusi Dānijas policija.

    Sprādziens notika aptuveni 500 metrus no Izraēlas vēstniecības Kopenhāgenā, kur pirms piecām dienām jau notika divi sprādzieni.

    Policija izmeklē, vai abi gadījumi ir saistīti, bet pagaidām nekas par to neliecina.

    Zviedrijas drošības policija (SÄPO) paziņojusi, ka tur aizdomās Irānu par 2.oktobrī notikušajiem sprādzieniem pie Izraēlas vēstniecības Dānijā un par apšaudi netālu no Izraēlas vēstniecības Stokholmā. Saistībā ar sprādzieniem, kas notika pagājušajā nedēļā, Dānijā tika aizturēti trīs Zviedrijas pilsoņi, no kuriem divi paturēti pirmstiesas apcietinājumā.

    Šodien aprit gads kopš palestīniešu teroristiskā grupējuma «Hamās» sarīkotā slaktiņa Izraēlā. Teroristi noslepkavoja gandrīz 1200 cilvēkus, pamatā civilistus, un sagrāba 250 ķīlniekus. Reaģējot uz 7.oktobra slaktiņu, Izraēla paudusi apņēmību iznīcināt «Hamās» un uzsākusi plašu militāro operāciju teroristu kontrolētajā Gazas joslā.

    Gadu pēc teroristiskā grupējuma «Hamās» uzbrukuma Izraēlai Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs aicina strādāt pie ilgstoša miera panākšanas reģionā. Viņš atkārto aicinājumu nekavējoties un bez nosacījumiem atbrīvot visus Izraēlas ķīlniekus un strādāt pie politiskā procesa atdzīvināšanas, lai censtos panākt taisnīgu un ilgstošu mieru.

    Tikmēr ārlietu ministre Baiba Braže (JV) norāda, ka pirms gada veiktajiem «Hamās» barbariskajiem uzbrukumiem Izraēlai nav nekāda attaisnojuma.

    Latvija aicina bez ierunām atbrīvot visus ķīlniekus, pauž Braže, uzsverot, ka Izraēlai ir tiesības sevi aizstāvēt, ievērojot starptautiskās humanitārās tiesības.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē