• Gulbenes traģēdijas detaļas: Pusaudzis, kurš vadīja auto, šogad bija izraisījis vēl vienu avāriju

    Avārija
    Estere Jansone
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Sadursme/Facebook
    Ceturtdienas, 19. septembra, rīts sākās ar traģisku vēsti. Nakts aizsegā Gulbenes pusē pieci jaunieši ar vieglo automašīnu Audi ietriecās kokā. Četri pusaudži avārijā aizgāja bojā, bet vienu meiteni ar smagām traumām nogādāja slimnīcā.

    Sadragāto automobili pirmie pamanījuši policisti, kas turpat tonakt patrulējuši. Četri jaunieši, ieskaitot šoferi, bija miruši notikuma vietā, bet vienas meitenes dzīvību izdevās glābt. Viņa tika nogādāta slimnīcā. Vēlāk atklājās, ka jaunieši savu pārgalvīgo braucienu bija publiskojuši sociālajos tīklos.

    «Tepat vietējie jaunieši, zināja ceļu. Ātrums bija 180 km/h, cik zinu no saviem avotiem. Jauniešiem bija aplikācija Snapchat, un viņi filmēja tur video, no turienes arī uzzinājām daudz informācijas. Viņi visu filmēja, fotografēja,» TV3 raidījumam Degpunktā atklāja mirušās jaunietes radinieki.

    Pie stūres bija sēdies 17 gadus vecs puisis bez autovadītāja apliecības. Mašīnā atradās 2006.gadā dzimusi meitene, 2010. gadā dzimusi meitene, kā arī 2007.gadā dzimis puisis. Divi no bojāgājušajiem jauniešiem bija no vienas ģimenes – viens no puišiem bija paņēmis līdzi savu jaunāko māsu. Meitene bija arī jaunākā no kompānijas – viņai bija tikai 14 gadu. Trīs no jauniešiem vēl mācījušies pamatskolā.

    Jaunietes radinieki stāsta, ka automašīnas trieciens bijis tik liels, ka grūti bijis pateikt, kurš no jauniešiem ir kurš.

    Automašīna ir 1999. gada izlaiduma Audi A3. Tā piederējusi mirušā šofera brālim, kuram šobrīd ir vien 18 gadu. Vietējie zina stāstīt, ka automašīnas vadītājs iepriekš bija izcēlies ar agresīvu braukšanu, neraugoties uz to, ka puisis nemaz nebija ticis pie autovadītāja tiesībām.

    «Šī mašīna ļoti bieži bija pagājušajā pavasarī pie skolas. Novērots, ka arī pa centru braukā. Teikšu godīgi, ļoti bieži te policija brauca,» LTV1 raidījumam Panorāma sacīja Lizuma skolas direktore Inese Dambe. «Vadītājs mums ir figurējis. Ja nemaldos, šā gada laikā bija izraisījis jau ceļu satiksmes negadījumu,» atklāja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieks Dimitrijs Kohanovs.  

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē