• Glābšanas operācija turpinās. Sicīlijas nogrimušajā jahtā iesprostots britu miljonārs ar meitu

    Traģēdija
    Estere Jansone
    20. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock/Goinyk Production
    Pirmdienas agrā rītā Sicīlijas krastā, Itālijā norisinājās traģisks negadījums – piekrastē plosījās virpuļviesulis, kas pacēla augšup 30 miljonus vērtu jahtu un to nogremdēja. Vietējiem glābšanas dienestiem izdevās izglābt 15 cilvēku dzīvības, viens pasažieris tika atrasts miris, bet sešu cilvēku mirstīgās atliekas ir iesprostotas jahtā.

    Itālijas glābšanas dienesti nepagurstoši turpina strādāt pie cilvēku meklēšanas, kas šīs nedēļas sākumā traģiski pazuda līdz ar superjahtu Bayesian. Pirmdienas rītā, ap plkst. 5.00 30 miljonus vērto jahtu nogremdēja virpuļviesulis. Uz jahtas atradās 10 apkalpes locekļi un 12 pasažieri. Incidents notika vien 300 metrus no tuvākā krasta, tāpēc jau pavisam drīz pie izdzīvojušajiem atsteidzās glābēji, kas nogādāja drošībā 15 cilvēkus.

    Drīz vien nirēji atrada mirušu vienu no jahtas pasažieriem – bagātnieku noalgoto šefpavāru.

    Lai arī  sākumā itāļu glābēji cerēja, ka vēl izdosies atrast pārējos pasažierus dzīvus, tomēr atbildīgie dienesti pauduši bažas, ka tas nav iespējams. Ar helikopteriem un laivām tika pārmeklēta notikuma vieta, taču tapa skaidrs, ka pazudušie ļaudis vēljoprojām ir iesprostoti nogrimušajā jahtā.  Tā atrodas jūras dzelmē, 50 metru dziļumā, ziņo Daily Mail.

    Uz notikuma vietu atsaukti īpaši apmācīti ūdenslīdēji no Romas, kas specializējas niršanā šaurās vietās.

    Kad nirēji sasnieguši nogrimušo jahtu, caur logiem viņi manījuši cilvēku mirstīgās atliekas, taču pirmajā glābšanas operācijā tiem nav bijis iespējams piekļūt.

    Britu mediji ziņo, ka iesprostoto cilvēku ķermeņu atbrīvošana tiks turpināta tuvākajā laikā. 

    Starp iesprostotajiem cilvēkiem ir 59 gadus vecais britu tehnoloģiju uzņēmuma dibinātājs Maiks Linčs un viņa 18 gadus vecā meita Hanna. Britu miljonāram piederējusi nogrimusī jahta – viņš ar ģimeni un tuvākajiem draugiem bija devies atvaļinājuma braucienā. Starp iesprostotajiem cilvēkiem ir britu finasists Džonatans Blūmers ar sievu, Linča jurists Kristofers Morvillo ar sievu Nadu. 

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē