• Glābēji Marsa gatvē izglābj cilvēku, kurš piededzinājis ēdienu

    Ugunsgrēks
    Santa.lv
    Santa.lv
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 11. oktobra plkst. 6.30 līdz 14. oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 104 izsaukumus – 30 uz ugunsgrēku dzēšanu, 41 uz glābšanas darbiem, bet 33 izsaukumi bija maldinājumi.

    Svētdien plkst. 23.39 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Tārgales ielu Ventspilī, kur divstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā dega elektrības vadi un siena 2 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 00.20.

    Plkst. 23.22 saņemts izsaukums uz Mārupes novada Babītes pagastu, kur dega vieglā automašīna 4 m2 platībā, žogs 1 m2 platībā, atkritumu tvertne 1 m2 platībā un divstāvu privātmājas siena 5 m2 platībā. Kopējā degšanas platība – 11 m2. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no mājas evakuējās trīs cilvēki. Plkst. 01.29 ugunsgrēks likvidēts.

    Naktī uz svētdienu, pustrijos Marsa gatvē Rīgā piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī uz plīts bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,1 m2 platībā. No sadūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba cilvēku. Trijos naktī darbs notikumā noslēdzās.

    Katru dienu ugunsdzēsēji glābēji dodas uz izsaukumiem, kuros virtuvē uz plīts ir piededzis ēdiens, radot spēcīgu sadūmojumu. VUGD atgādina, ka ēdiena gatavošana prasa nepārtrauktu uzmanību un pieskatīšanu! Cilvēki, gatavojot ēdienu uz plīts, nereti mēdz aiziet uz citu istabu un atgulties, ātri izskriet līdz veikalam vai piesēsties pie datora, nepamanot, kā ēdiens piedeg, radot spēcīgu sadūmojumu. Labākajā gadījumā šādas rīcības sekas būs piededzis katliņš un smakojošs dzīvoklis, bet sliktākajā – mājokļa iemītnieki var saelpoties dūmus un gūt veselības traucējumus.

    Sestdien neilgi pirms septiņiem vakarā VUGD saņēma informāciju, ka Rēzeknes novada Lendžu pagastā mežā ir apmaldījies cilvēks. Pārmeklējot mežu ar kvadriciklu, kā arī ieslēdzot operatīvo transportlīdzekļu skaņas signālu, cilvēks atrasts un izvests no meža.

    Plkst. 16.56 VUGD saņēma informāciju, ka Jelgavas novada Sesavas pagastā ir notikusi divu vieglo automašīnu sadursme. Ugunsdzēsēji glābēji no automašīnas ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja iespiestu cilvēku, kā arī ar absorbentu savākts uz brauktuves izlijis šķidrums un sakārtota ceļa braucamā daļa. Ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza plkst. 18.15.

    Augšdaugavas novada Subatē ugunsdzēsēji glābēji no ezera izcēla bojāgājušo un nodeva viņu Valsts policijas darbiniekiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē