• Garāža maksā 12 000 €, dzīvoklis 108 000 €; cilvēkus šokē pazemes stāvvietu applūšana

    Plūdi
    Santa.lv
    Santa.lv
    Ziņu aģentūra LETA
    31. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: "X" un "ss.com"
    Internetā popularitāti guvušas fotogrāfijas, kurās redzamas applūdušas pazemes autostāvvietas.

    X platformas lietotāji lauž šķēpus, diskutējot par to, vai šī pazemes garāža ir applūdusi vai nē. Lūk, daži no komentāriem:

    • Lai pasveicina celtniekus un arhitektu par līdzeno iebrauktuvi;
      Šitādas lietas murgos parasti rādās, vēl būt iesprostotam tur iekšā. Traki vispār;
    • Daudz tādu pazemes stāvvietu applūdušas. Domāju, kā tur tās mašinas peld. Mums arhitekts jau sen pirms mājas būvniecības pateica, ka nekāda pazemes garāža mums mūsu zemes gabalā neder. PALDIES!;
    • Viena mašīna esot tur, un elektrības skapis mājai;
    • Dzirdēju, ka tur esot bijusi 1 mašīna iekšā, tikai cerams, ka ne EV, kas tajā brīdī lādējas;
    • Ja liela garāža, tad varbūt tikai riteņi ūdenī;
    • Lētie vārti, tur ūdens ir ticis iekšā, un viss, kas aiz durvīm, ir ūdenī. Zinu, jo tādus vārtus bieži montēju;
    • Šai mājai vienmēr ir problēmas ar lietavu;
    • Tur ir paliela garāža, vēl apkures siltummainis, drenāžas sūkņi, skaitītāju skapis, parējās; komunikācijas. Pats pagrabs hidroizolēts, ar ūdens sukņiem. Šoreiz neizturēja pilsētas kanalizācija. Pa to ūdens sāka nāk augšā. Problēmā nav jauna, tur blakus regulāri milzu peļķe uz ielas.

    Tāpat divi no šīs mājas dzīvokļiem atrodami arī sludinājumu portālā. Divistabu dzīvokļa cena ir nepilni 70 000 eiro. Sludinājumā tiek minēts, ka pazemes stāvvieta pieejama par simbolisku cenu. Arī otrā sludinājumā pieejams divistabu dzīvoklis, taču tas ir krietni dārgāks – 108 000 eiro. Stāvvietas cena noteikta 12 000 eiro apmērā.

    «Par pazemes autostāvvietu papildus maksa 12 000. Pazemes autostāvvietā virs auto (minivena) vai aiz auto, vai blakus pietiktu vieta arī laivai (pie griestiem vai uz sāniem) vai mocim, vai kādām citām mantām, var mēģināt novietot divas automašīnas – nelielu un ļoti nelielu. Papildus automašīnai mantas var nolikt apmēram līdz 30 kbm apmērā,» rakstīts sludinājumā.

    Ja par šo situāciju tiek diskutēts, vai pazemes stāvvieta tiešām ir applūdusi, tad citās pazemes stāvvietās stāvoklis ir viennozīmīgs. iAuto portāls iemūžinājis plūdu sekas Jūrmalā, Asaros.

    Video redzams, ka Ford Mustang automašīnu līdz pusei ir pārņēmuši plūdi.

    Jau ziņots, ka Jūrmalā pēc lielajām lietavām arvien stāvošo ūdeni mēģinās sūknēt jūras virzienā, intervijā Latvijas Radio atklāja Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe (ZZS).

    Lietum mitējoties, ūdens līmenis pilsētā ir nedaudz krities, bet ne būtiski, atzīmēja politiķe. Šodien ir sarunāta lieljaudas tehnika, kas sūknēs joprojām stāvošo ūdeni no Kāpu ielas uz jūras pusi.

    Sproģe atzina, ka pašvaldība pārskatīs un mēģinās uzlabot notekgrāvju un meliorācijas sistēmas, kur ir konstatēts, ka vietām šie grāvji ir aizrakti. Viņa uzsvēra, ka ir jāmeklē problēmu risinājumi, jo sinoptiķi prognozē, ka nākotnē līdzīgas vētras var tikt piedzīvotas visai regulāri.

    Jūrmalas domes priekšsēdētāja lēsa, ka kopumā pilsētai un tās iedzīvotāju īpašumiem būs nodarīti ļoti lieli zaudējumi, kurus skaitliski vēl izteikt nevar. Viņa atgādināja, ka pašvaldība aicina iedzīvotājus fotofiksēt bojājumus. Savukārt lauztos kokus iedzīvotāji varēs nodot pašvaldībai, kura pakāpeniski tos savāks.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē