• FOTO: Spraigā operācijā Latvijā notverti 46 nelegālie migranti un viņu pārvadātāji. Divi migranti sašauti

    Migranti
    Santa.lv
    Santa.lv
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts Policija
    Šorīt, 8.oktobrī, Valsts policija sadarbībā ar Valsts robežsardzi veica nepārtrauktu vajāšanu no Baltkrievijas-Latvijas valsts robežas un aizturēja 46 nelegālos migrantus un divus pārvadātājus.

    Valsts robežsardze, monitorējot pierobežas reģionus, pamanīja viltotu Valsts policijas transportlīdzekli, ar kuru, iespējams, pārvadāti robežpārkāpēji. Transportlīdzeklis bija aprīkots ne tikai ar trafarējumu un bākugunīm, bet arī ar viltotu valsts numurzīmi, kas piederējusi īstai policijas automašīnai.

    Šī informācija nekavējoties tika nodota Valsts policijai, kura iedarbināja speciālo plānu Slazdi vairākos reģionos un uzsāka meklēšanu.

    Drīz pēc tam policija minēto transportlīdzekli pamanīja un

    uzsāka pakaļdzīšanos, kura ilga aptuveni stundu no Jēkabpils novada Lašiem līdz Aizkraukles novada Staburaga pagastam.

    Likumsargi ar operatīvo transportlīdzekļu speciālajiem gaismas un skaņas signāliem deva vairākkārtējus rīkojumus iespējamajiem noziedzniekiem apturēt minēto transportlīdzekli, taču tā vadītājs nereaģēja. Tikai pēc likumsargu lēmuma pielietot speclīdzekļus – šaujamieročus,

    transportlīdzeklis tika apturēts, sašaujot tā riepas.

    Notikumu gaitā divi nelegālie migranti tika sašauti, bet šobrīd atrodas medicīnas iestādē stabilā stāvoklī. Dzīvībai svarīgi orgāni netika skarti. Un vēl vienam bija nepieciešama medicīniskā palīdzība saistībā ar veselības pasliktināšanos.

    Operācijas laikā vienu no iespējamajiem pārvadātājiem izdevās uzreiz aizturēt, savukārt otrs pasažieris metās bēgt.

    Personai izdevās noslēpties mežā vairākas stundas aptuveni 6 km no pamestā transportlīdzekļa. Tur viņš gaidīja taksometru, ar kuru bija nolēmis turpināt ceļu. Tomēr Latgales reģiona pārvaldes operatīvie darbinieki viņu pārtvēra.

    Operācijā īsā laikā iesaistījās plaši resursi no Valsts policijas Latgales, Zemgales un Rīgas reģioniem, tostarp tika piesaistīti kolēģi ar droniem, kā arī plaši spēki no Valsts robežsardzes, iesaistot helikopteru.

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē