• FOTO: No traģiski mirušā Jāņa Straumes atvadās ar viņa paša rakstītu dzeju…

    Bēres
    Marta Kalniņa
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    17. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Picture Agency
    17. jūlija pēcpusdienā tuvinieki, draugi un bijušie kolēģi Rīgas krematorijas Lielajā zālē atvadījās no traģiskā nāvē mirušā kādreizējā Saeimas priekšsēdētāja Jāņa Straumes.

    Bijušā Saeimas priekšsēdētāja un vairāku parlamenta sasaukumu deputāta Jāņa Straumes mūžs traģiski aprāvās vien 61 gada vecumā. Šodien tuvinieki un bijušie kolēģi sapulcējās, lai pavadītu Jāni mūžībā. Pavadītāju vidū bija gan bijušie premjerministri Ivars Godmanis un Aigars Kalvītis, gan eksministrs Dzintars Rasnačs, bijušais politiķis Ziedonis Čevers,Saeimas deputāts Ainārs Šlesers un daudzi citi politiķu aprindās zināmi ļaudis. Atvadu ceremonija bija gaiša un sirsnīga. Tika lasītas Jāņa Straumes tuvinieku atmiņas, atvadu vārdi un pat dzeja, kuru rakstījis pats Jānis Straume. Tā viņam bijusi sirdij ļoti tuva aizraušanās.

    Bērēs izskanēja dzejoļi, kurus Jānis dāvājis meitai Madarai viņas 16. dzimšanas dienā…

    Straumes traģiskā nāve ir liels trieciens Jāņa tuvajiem, jo tās varēja arī nebūt… Pēdējos mēnešos Straume smagi pārdzīvoja savas dzīves neveiksmes un slīga finansiālās grūtībās, kurām vairs nesaskatīja atrisinājumu. Aizvadītās ceturtdienas rītā viņam bija paredzēts uzsākt ārstēšanos, taču trešdienas rītā Jaundubultu stacijas rajonā viņa dzīvība izdzisa. Straume pakļuva zem vilciena un no gūtajām traumām mira notikuma vietā. Arī bērēs tuvinieku atvadu vārdos bija lielas skumjas par to, ka Jānis cīņu ar depresiju tā arī neuzveica…

    Jānis Straume piedzima Siguldā, politiski represēto ģimenē. 1980. gadā viņš beidza Siguldas 1. vidusskolu, bet 1986. gadā Rīgas Medicīnas institūta Vispārējās ārstniecības fakultāti. Viņš strādājis par funkcionālās diagnostikas ārstu Rīgas 3. klīniskajā slimnīcā un par ārstu endoskopistu Diagnostikas centrā.

    1993. gadā Jānis Straume pirmo reizi tika bija ievēlēts Saeimā, taču 2011. gadā šis ceļš bija galā, un viņš no politikas attālinājās. Līdz ar politisko godību tolaik pačibējuši arī liela daļa tā dēvēto draugu un paziņu. Tolaik viņš bija apņēmies uzsākt ar tūrismu saistītu privātu biznesu. Šo plānu realizēt gan neizdevās, un nākamās publiskās ziņas par bijušo Saeimas spīkeru parādījās 2015. gadā, kad viņš Latvijas gāzē kļuva par sporta kompleksa vadītāju.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē