• FOTO: Kā norit ceļu remonts pie Ventspils?

    Ceļu satiksme
    Santa.lv
    Santa.lv
    11. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Renārs Koris
    Ventspils novadā turpinās pārbūves darbi uz reģionālā autoceļa Ventspils–Dundaga (P77) sešu kilometru posmā no krustojuma ar reģionālo autoceļu Ventspils–Kolka (P124) (7,38.–13,53. km) un uz reģionālā autoceļa Ventspils–Kolka (P124) no Ventspils šosejas (A10) līdz pagriezienam uz Liepeni (0.–9,93. km).

    Gan Kolkas, gan Dundagas virzienā pašlaik darbojas pieci pagaidu luksoforu posmi, lai šķērsotu būvdarbu vietas, jāplāno vismaz papildu pusstunda ceļā. Ar satiksmes ierobežojumiem  autovadītājiem šeit būs jārēķinās līdz pat rudenim.

    Uz autoceļa P77 turpinās caurteku un nesaistīta minerālmateriāla nesošo kārtu izbūve. Savukārt autoceļa P124 posmā turpina pārbūvēt Klāņu-Būšnieku kanāla caurteku un arī izbūvē nesaistīta minerālmateriāla nesošās kārtas. Vietās, kur tas ir paredzēts, reciklē veco segumu un, pievienojot papildu minerālmateriālu, izbūvē reciklēto kārtu, lai pastiprinātu ceļa konstrukciju. 

    Jau vēstīts, ka autoceļa Ventspils–Dundaga (P77) posmā veiks pilnu ceļa segas pārbūvi, izbūvējot salizturīgo un nesaistītu minerālmateriālu kārtu un ieklās divas kārtas asfaltbetona, sakārtos ūdens atvadi, pārbūvēs visas četras autobusu pieturvietas un uzstādīs jaunas ceļa drošības barjeras.

    Pārbūvējot autoceļa Ventspils–Kolka (P124)  posmu, lielākajā tā daļā izbūvēs reciklēto kārtu,  bet vietām arī pārbūvēs visas ceļa konstruktīvās kārtas. Noslēgumā visā posmā ieklās divas asfaltbetona kārtas. Posmā sakārtos ūdens atvadi, Pārbūvēs Klāņu-Būšnieku kanāla caurteku 3,95. kilometrā, pieturvietas, uzstādīs jaunas ceļa drošības barjeras un veiks citus darbus.

    Būvdarbus uz autoceļa P77 veic SIA SC Grupa par līgumcenu 3 262 926 eiro (ar PVN), būvuzraudzību īsteno  SIA Būvju profesionālā uzraudzība, projekta autos – SIA Vertex projekti. Darbus plānots pabeigt šā gada oktobrī. Savukārt uz autoceļa Ventspils–Kolka (P124) būvdarbus veic piegādātāju apvienība VIA un Vianova par līgumcenu 5 335 363,55 eiro (ar PVN), un tur darbus plānots pabeigt šā gada novembrī. Projekta autors SIA Vertex projekti, būvuzraudzību veic SIA Būvju profesionālā uzraudzība.

    Abi minētie posmi ir iekļauti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Administratīvi teritoriālās reformas ietvaros izstrādātajā ceļu remontdarbu programmā, un būvdarbi tiek finansēti no ES Atveseļošanas fonda līdzekļiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē