• FOTO: Georga lentes, Putina portrets, kartītes ar Ļeņinu. Kādus vēl suvenīrus drošībnieki atrada Ždanokas mājā?

    Krievijas agresija
    Estere Jansone
    24. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts drošības dienests
    Valsts drošības dienests (VDD) šodenēļ veicis izmeklēšanas darbības nu jau bijušās Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Tatjanas Ždanokas (LKS) miteklī.

    VDD apstiprināja, ka dienests veica kriminālprocesuālās darbības divos ar Ždanoku saistītos objektos. Kriminālprocesuālo darbību rezultātā izņemti datu nesēji, piezīmes un dokumenti. Patlaban dienestā ir sākta izņemto materiālu analīze. Tāpat bijušās eiroparlamentārietes miteklī atrasti dažādi suvenīri, kas slavina Krieviju un Putinu. 

    Kriminālprocesuālās darbības pret minēto personu VDD veica šā gada februārī sāktajā kriminālprocesā par iespējamu sadarbību ar Krievijas specdienestiem, apliecināja dienestā. Visticamāk, minētās izmeklēšanas darbības veiktas, jo Ždanoka, vairs nebūdama EP deputāte, ir zaudējusi deputāta imunitāti. VDD vērtējumā, iepriekš Ždanokas EP deputātes statuss un šā statusa nodrošinātā tiesiskā imunitāte bijusi nozīmīgs apstāklis, kas sekmēja viņas aktivitātes Krievijas ģeopolitisko interešu atbalstam.

    FOTO: Ždanokas glabāties suvenīri:

    VDD marta vidū paziņoja, ka sācis kriminālprocesu pret toreizējo EP deputāti Ždanoku par iespējamo sadarbību ar Krievijas specdienestiem. Izmeklēšana veikta sakarā ar janvāra beigās medijos izkanējušo informāciju, kurā tika atklāts, ka Ždanoka, iespējams, sadarbojusies ar Krievijas specdienestiem. 

    Nopludinātas elektroniskā pasta sarakstes liecina, ka Ždanoka vismaz kopš 2004.gada regulāri atskaitījās Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) darbiniekiem par savām aktivitātēm un lūdza naudu pasākumu rīkošanai, vēstīja Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs Re:Baltica. E-pastu sarakste nonākusi Krievijas pētnieciskā izdevuma The Insider rīcībā, bet tas informācijā dalījies ar Re:Baltica, igauņu portālu Delfi un Zviedrijas laikrakstu Expressen.

    Ždanoka pati noliedz sadarbību ar Krievijas izlūkdienestu. Savā paziņojumā masu medijiem viņa nav noliegusi e-pastu autentiskumu, bet uzsvaru likusi uz to, ka uzskata par nepieņemamu komentēt ar hakeru palīdzību iegūtu personīgu dokumentu saturu. Viņa arī mediju publikāciju mēģinājusi sasaistīt ar viņas it kā «antifašistisko darbību».

    «Gribu pievērst sabiedrības uzmanību tam, ka personīgā elektroniskā pasta uzlaušana bez tiesībsargājošo iestāžu sankcijas ir nepieļaujama. Šīs darbības kvalificējamas kā personas datu zādzība, kas pati par sevi ir kriminālnoziegums,» teikts ziemā izplatītajā Ždanokas paziņojumā, kurā viņa apgalvo, ka nebija sadarbojusies un nesadarbojas ne ar kādiem citiem specdienestiem.

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē