Zaubes savvaļas kulinārajas festivāls šogad noritēja sēņu zīmē – tās varēja iepazīt, nogaršot, iemācīties pagatavot un iegādāties dažādos gardos izpildījumos. Festivāla teritorijā notika dažādas meistarklases. Sēņu daudzveidīgās izmantošanas iespējas atklāja slavenais šefpavārs Ingmārs Ladigs. Gardākās sēņu zupas un sēņu risotto paraugdemostrējumus vadīja Māra Zemdega – raidījuma Īstās latvju saimnieces trešās sezonas raidījumu dalībniece un viesu nama Mauriņi saimniece. Savukārt īpašais festivāla viesis – ēģiptiešu pavārs Hamdy Muhamed Abd ElWahed, kurš specializējies suši gatavošanā –, dalījās ar netradicionālām suši un wrapu receptēm ar sēnēm un dārzeņiem.
Taču sēnes ir ne tikai garšīgu ēdienu sastāvdaļa. Tās ir arī zāles un dažkārt – inde. Par to un daudz ko citu stāstīja farmaceite Audrone Spārīte – Jansone, Latvijas Mikologu biedrības pārstāve.
Ar lekciju Piepes veselībai un garšai uzstājās rakstnieki Maija Pohodņeva un Modris Pelsis, grāmatas Aliansē pret vēzi autori. Viņi stāstīja par savu pieredzi – kā izmantot dažādas Latvijā sastopamās piepes. Modrim ārstnieciskās sēnes, izrādījās veiksmīgs risinājums, lai uzvarētu vēzi.