• FOTO: Gardēži pulcējas Zaubes savvaļas kulinārajas festivālā. Šogad topā sēnes!

    Festivāli
    8. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Inese Mizovska
    Sestdien Zaubē jau astoto reizi pucējās gardēži no visas Latvijas. Šogad Zaubes savvaļas kulinārajas festivāls bija vetīts sēņu pasaulei.

    Zaubes savvaļas kulinārajas festivāls šogad noritēja sēņu zīmē – tās varēja iepazīt, nogaršot, iemācīties pagatavot un iegādāties dažādos gardos izpildījumos.  Festivāla teritorijā notika dažādas meistarklases. Sēņu daudzveidīgās izmantošanas iespējas atklāja slavenais šefpavārs Ingmārs Ladigs. Gardākās sēņu zupas un sēņu risotto paraugdemostrējumus vadīja Māra Zemdega – raidījuma Īstās latvju saimnieces trešās sezonas raidījumu dalībniece un viesu nama Mauriņi saimniece. Savukārt īpašais festivāla viesis – ēģiptiešu pavārs Hamdy Muhamed Abd ElWahed, kurš specializējies suši gatavošanā –,  dalījās ar netradicionālām suši un wrapu receptēm ar sēnēm un dārzeņiem.
     

    Taču sēnes ir ne tikai garšīgu ēdienu sastāvdaļa. Tās ir arī zāles un dažkārt – inde. Par to un daudz ko citu stāstīja farmaceite Audrone Spārīte – Jansone, Latvijas Mikologu biedrības pārstāve.

    Ar lekciju Piepes veselībai un garšai uzstājās rakstnieki Maija Pohodņeva un Modris Pelsis, grāmatas Aliansē pret vēzi autori. Viņi stāstīja par savu pieredzi – kā izmantot dažādas Latvijā sastopamās piepes. Modrim ārstnieciskās sēnes, izrādījās veiksmīgs risinājums, lai uzvarētu vēzi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē