• FOTO: Emocijas sit augstu vilni. Latvijas paralimpiešiem pasniegtas medaļas

    Sports
    Elza Krūmiņa
    4. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ausma Cīrulniece
    Šī gada Parīzes paralimpiskajās spēlēs pie medaļām tikuši trīs Latvijas sportisti. Zelta medaļas ieguvuši šķēpmetēja Diāna Krūmiņa un iejādes meistars Rihards Snikus, bet sudraba medaļu ieguvis diskmetējs Aigars Apinis.

    Sportiste Diāna Krūmiņa otrdien, 3. septembrī startēja šķēpa mešanā un savā 1. mēģinājumā šķēpu aizmeta 24.99 metrus tālu, izcīnot pirmo vietu, kā arī pārspējot savu paralimpisko rekordu šķēpa mešanā F55 klasē. Iepriekšējais Paralimpiskais rekords bija par 77 centimetriem mazāks, un to Diāna sasniedza 2021. gada Tokijas Paralimpiskajās spēlēs.

    «Jūtos atviegloti. Ja vien jūs zinātu, kā man sirds lēkāja sacensību laikā; liekas, trakāk nekā treniņu laikā.

    Man bija liela atbildības sajūta, un izgāju ļoti sanervozējusies, bet izdarīju visu, kas bija manos spēkos. Esmu ļoti pateicīga, ka viss notika kā vajadzēja. Latvija var!», pēc starta sacīja Diāna Krūmiņa.

    Latvijas paralimpietis Aigars Apinis Paralimpiskajās spēlēs Parīzē izcīnīja sudraba medaļu diska mešanā F-52 klasē, aizmetot disku 20,62 metrus tālu un uzrādot sezonas labāko rezultātu. Šīs bija Aigara septītās Paralimpiskās spēles karjerā.

    «Jūtos labi! Izdarīju visu, ko vajadzēja, un mans rezultāts ir ļoti labs! Šobrīd esmu ļoti gandarīts.

    Paldies visiem, kas turēja īkšķus, visiem, kas trenēja, un visai Latvijai – paldies! Beidzot esmu atgriezies elitē,» sacījis sportists. 

    Savukārt Latvijas paralimpietis Rihards Snikus izcīnīja godalgoto pirmo vietu Parīzes Paralimpiskajās spēlēs individuālajā paraiejādē (Individual Grade I) kopā ar savu uzticamo zirgu King of the Dance, sasniedzot izcilu rezultātu – 79.167%. Šis sniegums nodrošina Snikum ne tikai vietu uz pjedestāla, bet arī kvalifikāciju Freestyle disciplīnai.

    «Iesildīšanās bija perfekta, un arī starts bija vienkārši lielisks. Zirgs bija sagatavots nevainojami – ļoti aktīvs, kas noteikti ne katram ir piemērots, bet mēs kā profesionāļi zinām, kāds zirgs Rihardam ir nepieciešams. Rihards lieliski veica savu darbu kopā ar King of the Dance. Viņam ir izcila mentālā noturība, un arī laikapstākļi bija ideāli, lai gan mēs spējam labi startēt gan karstā, gan lietainā laikā. Sacensību kārtība bija ļoti laba, startēt uz beigām lai nav nekāda stresa.

    Rihards lūdza, lai nesakām, kā nostartējuši konkurenti, un mēs to ievērojām, jo bijām pārliecināti, ka viņam izdosies.

    Arī par sestdienas sacensībām nešaubāmies – Rihards startēs fantastiski. Vēlamies izteikt pateicību visiem, kas atbalstījuši Rihardu šajā grūtajā ceļojumā. Viņi zina, kas viņi ir, un mēs viņus dzirdam. Liels paldies! Visa komanda ir nostrādājusi nevainojami!», pēc starta komentēja Rihards Snikus un trenere Darja Tihomirova.

    FOTO: Latvijas sportisti apbalvošanas ceremonijā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē