«Negaidīju šādu iznākumu, jo Mārtiņš vienmēr ļoti rūpējās par savu veselību. Regulāri sportoja, superveselīgi ēda un, tiklīdz tas kļuva iespējams, vakcinējās,» saka viņš. To, ka Mārtiņa vairs nav, Emīls uzzinājis no šefpavāra brāļiem.
«Regulāri tikāmies kopš brīža, kad viņš atbrauca uz Latviju un sāka darboties Vincentā,» atminas Jakrins.
Pirms diviem gadiem Emīla tēvs Leons Jakrins zaudēja cīņā ar vēzi, un dēls pārņēma arhitektūras, projektēšanas un restorāna biznesa uzņēmuma SIA «Vincents» vadības grožus. 2017. gadā Mārtiņš Rītiņš pēc restorāna «Vincents» direktora un šefpavāra amatā nostrādātajiem 23 gadiem bija nolēmis to pamest, taču tad atkal atgriezās un 2020. gadā kopā ar Jakrinu, Andri Riekstiņu un Monu Martinsoni nodibināja uzņēmumu SIA «Vincents restorānu serviss».
Emīls stāsta – Mārtiņš aktīvi piedalījās restorāna "Vincents" ikdienā arī kā šefpavārs: «Viņš visu kontrolēja. Mums virtuvē ir septiņi astoņi pavāri, un Mārtiņš viņus skoloja. Viņš arī regulāri radīja jaunas ēdienu receptes.» Arī tad, kad jau nonāca slimnīcā, Rītiņš turēja roku uz restorāna pulsa.
«Pēdējo reizi sazvanījāmies neilgi pirms jaunā gada. Runājām pa darba lietām. Apspriedām, ko un kā bez viņa klātbūtnes darīt ar pasākumu, kuru Mārtiņš koordinēja. Līdz pēdējam, kamēr vien veselība ļāva, viņš sekoja līdzi visiem ar «Vincentu» saistītajiem darbiem,» stāsta Jakrins.
Vaicāts, kādas pārmaiņas pēc Rītiņa nāves gaida restorānu Vincents, Jakrins atzīst: «Šobrīd vēl nespēju to komentēt. Sanāksim kopā ar kolēģiem un pārrunāsim.
Mārtiņa nāve ir milzīgs zaudējums visai Latvijas restorānu kopienai. Viņš izaudzinājis un turpināja audzināt lielāko daļu Latvijas pavāru. Otra tik diža skolotāja Latvijā vienkārši nav. Mārtiņš ar savu mīlestību pret dzīvi iedvesmoja un radīja paliekošas vērtības, kas turpinās dzīvot. Izsaku visdziļāko līdzjūtību Mārtiņa ģimenei un tuviniekiem.»