• Elektroauto turpmāk varēs uzlādēt arī pie populāra zīmola pārtikas veikaliem

    Elektroauto
    Santa.lv
    Santa.lv
    15. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Paplašinot šobrīd lielāko elektroauto uzlādes tīklu Baltijā «Enefit Volt», energouzņēmums «Enefit» atklājis Latvijā pirmos publiskos elektroauto uzlādes punktus pie veikaliem «top!» Iecavā, Dobelē, Tukumā un drīzumā arī Rīgā.

    Pirmie Enefit Volt uzlādes punkti Latvijā atvērti pie veikaliem top! Edvarta Virzas ielā 2 Iecavā, Muldavas ielā 3A Dobelē, Eksporta ielā 6 Tukumā un drīzumā arī Zalves ielā 46A Rīgā. Apmeklētājiem pieejamas  uzlādes iekārtas ar 22 un 47 kilovatu jaudu. Līdz gada beigām ar Enefit Volt lādētājiem kopumā plānots aprīkot 20 veikalus top!, nodrošinot uzlādes iespējas visā Latvijā.

    Ārpus Rīgas publiskās uzlādes punktu izvietojumu iecerēts fokusēt Daugavpils, Tukuma, Bauskas un Limbažu virzienā. Tāpat kā Igaunijā, arī Latvijas uzlādes stacijās tiks nodrošināta elektroauto uzlāde ar videi draudzīgā veidā ražotu enerģiju.

    «Publiskās uzlādes infrastruktūras attīstība jau pērn tika noteikta par vienu no Enefit prioritātēm, un kopš tā laika esam paveikuši daudz, lai jau šovasar piedāvātu Latvijas elektroauto īpašniekiem ērtas uzlādes iespējas.

    Jauno uzlādes punktu izvietojums pie veikaliem top! nav izvēlēts nejauši.

    Tas vērsts uz apkārt esošo daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem, lai atbalstītu un motivētu tos daudzdzīvokļu namu iemītniekus, kuri labprāt izvēlētos elektroauto, taču līdz šim viņus atturējusi uzlādes infrastruktūras nepieejamība,» stāsta Enefit vadītājs Mārtiņš Vancāns.

    «Mēs esam patiesi priecīgi, ka sadarbībā ar Enefit pie veikaliem top! atklājam mūsdienīgas elektroauto uzlādes stacijas Rīgā, Dobelē, Iecavā, Tukumā un drīzumā arī citās Latvijas pilsētās.

    Šī sadarbība apliecina veikalu tīkla top! apņemšanos nodrošināt ilgtspējības politiku, kā arī sniegs mūsu klientiem un apkārtējo māju iedzīvotājiem ērtas un videi draudzīgas iespējas elektroauto uzlādei. Ir ļoti būtiski, lai elektroauto īpašniekiem nebūtu jāraizējas par savu spēkratu uzlādi, tāpēc šī sadarbība mums ir būtiska veikalu tīkla attīstībai Latvijas pilsētās. Gaidīsim ikvienu pie veikaliem top!, lai būtu daļa no jūsu ilgtspējīgā ceļojuma,» komentē Ilze Priedīte, veikalu tīkla top! valdes locekle un mārketinga direktore. 

    Paralēli sadarbībai ar lielveikaliem Enefit šogad turpina attīstīt arī lieljaudas infrastruktūru CEF projekta ietvaros, izvietojot lādētājus uz maģistrālajiem autoceļiem. Primāri šogad fokuss tiek likts uz maģistrālēm, kas savieno Latviju ar Lietuvu un Igauniju. Pirmie projekti šogad tiks īstenoti Rīgā – Brīvības ielā pie VEF un Mūkusalas ielā, kam sekos uzlādes punktu izveide pie Via Jūrmala Outlet Village un pie viesnīcas Porto Resort uz Tallinas šosejas.

    «Uzlādes punktu atrašanās vietas ir izvēlētas tā, lai elektroauto lietotāji varētu apvienot auto uzlādi ar citu pienākumu veikšanu, kā arī, lai būtu ērti piestāt, veicot tālāku ceļu. Kopumā piecās vietās uz Ventspils, Bauskas un Tallinas šosejas plānots izbūvēt desmit Enefit Volt ātrās uzlādes stacijas ar 240 kilovatu jaudu vienā spraudnī, kas ļauj uzlādi veikt vien 20 minūtēs.

    Šobrīd tas ir viens no jaudīgākajiem pieejamiem uzlādes risinājumiem pasaulē, un katrā vietā būs divas uzlādes iekārtas, sniedzot iespēju vienlaikus pieslēgt četrus elektroauto un atvieglojot maršruta plānošanu garāku distanču veicējiem,» atklāj Vancāns.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē