• Eksministrei Muižniecei arī ir viedoklis par viesmīļiem un kafijošanu sēžu zālē

    Politika
    Marta Kalniņa
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Tā vien šķiet, ka par šīs nedēļas galveno sarunu un sašutuma iemeslu valstī kļuvusi politiķu smalkā kafijošana un premjeres Siliņas skaidrojums tam, kādēļ politiķiem sēžu zālē nepieciešams viesmīlis. Šī luksusa apspriešanā iesaistījusies arī bijusī ministre Anita Muižniece.

    Kafijas iznēsāšana pa sēžu zāli – tas daudziem šķita lieks pakalpojums, un par šādas ekstras ieviešanu premjerei nācās pat skaidroties televīzijā. Viņa pauda, ka citur Eiropā šāda prakse esot, lai ministriem nav jātērē «savu algas daļu un savu laiku, ejot pēc kafijas, lai viņi varētu koncentrēties ļoti izaicinošiem jautājumiem Ministru kabinetā.» Tā bijusi Valsts kancelejas jaunā direktora Raivja Kronberga iniciatīva.

    «Nu, šis ir kronis, goda vārds. Tiem, kuri nezina – turpat Ministru kabineta sēžu zālē aiz durtiņām ir (kādreiz bija?), jā, pavecs kafijas aparāts, kur bija iespēja pašiem savu kafiju uztaisīt. Baigi neatceros, ka laiks dikti tiktu tērēts vai kāds būtu bijis ļoti apgrūtināts to podziņu piespiest,» pārdomās dalās kādreizējā Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece .  

    Un ko tad viņa šajā situācijā būtu atbildējusi Siliņas vietā? «Godīgi pateiktu, ka, lai arī citās Eiropas valstīs līdzīga prakse ir teju norma, mums vispirms jāparūpējas par savu iedzīvotāju labklājības līmeņa nodrošināšanu tādu Eiropas valstu līmenī un, ka šī bija kļūda. Nevainotu ierēdņus,» saka eksministre.

    Vietnes X lietotāji ironizē – protams, šajā lietā esot tikai viens vainīgais –  idejas autors Kronbergs. «Nu, ja. Kariņš jau arī negribēja plivināties pa dārgo…» atjoko Muižniece.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē