• Dzimuši laimes krekliņos. Sprintere Gunta Vaičule ar ģimeni cieš dzērāšofera izraisītā avārijā

    Avārija
    Estere Jansone
    1. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook/Gunta Vaičule
    Latvijas izcilā sprintere Gunta Vaičule dalījusies ar satrauktu ziņu – viņa un viņas ģimene cietusi avārijā, kuru izraisījis dzērājšoferis. Par laimi ģimene tikusi sveikā. Avārijas izraisītājs no notikuma vietas aizbēdzis.

    «Vienu dienu Tu esi laimīgs, sasniedzot gadiem ilgi cerēto mērķi, nākošajā esi laimīgs, ka vari elpot, dzīvot, atgriezties mājās un aizmigt savā gultā. Aizvakar es izpildīju Olimpisko normatīvu, nodrošinot sev ceļazīmi uz savām otrajām Olimpiskajām spēlēm, vakar piedzīvoju savu otro dzimšanas dienu,» raksta Vaičule.

    Sportiste stāsta, ka aizvadītās nedēļas nogale sākusies uz pozitīvas nots – ģimene braukusi no Latvijas Čempionāta Valmierā,  kur Gunta uzstādīja sev jaunu personīgo rekordu sprintā, bet tad pēkšņi uz šosejas ceļa posmā Gulbene – Rēzekne Vaičuļu ģimenes mašīnai uztriecies stipri iereibis vīrietis, kā rezultātā mašīna burtiski aizkūleņojusi un piezemējusies uz jumta. «Mašīna ir pilnībā iznīcināta, mēs visi dzīvi un tikuši sveikā cauri ar sasitumiem, dažām skrambām un salīdzinoši vieglām traumām,» raksta Gunta. Viņa aicina atsaukties aculieciniekus, kas avāriju redzēja vai pirmie apstājās pie Vaičuļu automašīnas.

    «Stāsta morāle – lietojiet drošības jostas VIENMĒR! Tās glāba mūsu dzīvības,»

    saka sportiste.

    «Lai arī cik labi un droši Tu nepārvietotos, ir ļoti daudz apstākļu, bīstamu, neparedzamu un bezatbildīgu cilvēku, kas Tevi uz ceļa var apdraudēt. Sargā sevi un Dievs Tevi sargās! Mēs brīnumainā kārtā esam veseli. Tas pateicoties drošība jostām un visām automašīnas drošības sistēmām.

    Tikai sagadīšanās pēc, mūsu meitiņa brauca ar citu auto. Es nevaru būt laimīgāka par šo izvēli,»

    atvieglota ir Vaičule.

    «Esi pateicīgs par katru dienu un nekad nezaudē cilvēcību! Tikko kā izkļuvu no auto un sapratu, ka manējiem nekas nopietns nekaiš, devos pie otras automašīnas, lai palīdzētu tur esošajam,» turpina sportiste. Tomēr viņai par lielu izbīli, avārijas izraisītājs bija pametis savu automašīnu un iebēdzis mežā, pat nepainteresējies, vai ģimene ir dzīva.

    Vaičule atklāj, ka fiziski gūtās traumas nav tik smagas, lai liegtu startēt jau šajā nedēļas nogalē Valmierā paredzētajā Prezidenta balvā, taču pagaidām vēl nav izlemts par dalību šajos mačos. Šovasar gaidāmajās olimpiskajās spēlēs viņa noteikti startēs.

    Sestdien Valmierā Latvijas čempionātā vieglatlētikā Vaičule izpildīja Parīzes olimpisko spēļu normatīvu 400 metru sprintā, stadiona apli veicot 50,83 sekundēs. Savu personīgo rekordu viņa laboja par 0,42 sekundēm un tikai 0,12 sekundes atpalika, lai labotu Vinetas Ikaunieces pirms 36 gadiem sasniegto Latvijas rekordu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē