• Drošības nolūkos Ventspils bērnudārzos ierīko SOS pogas. Kāpēc?

    Bērnudārzs
    Ziņu aģentūra LETA
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Gautam Arora/Unsplash
    Lai padarītu Ventspils izglītības iestādes drošākas, tajās ierīkotas drošības jeb SOS pogas, informēja Ventspils Izglītības pārvaldē.

    No 15.oktobra visās Ventspils pirmsskolas izglītības iestādēs, vispārizglītojošajās skolās, kā arī interešu un profesionālās ievirzes izglītības iestādēs ierīkotas kopumā 55 SOS pogas – katrā skolā pa trim, izņemot Ventspils 6.vidusskolu, kur ir četras SOS pogas, bet katrā bērnudārzā pa divām drošības pogām.

    Piespiežot SOS pogu, Ventspils pašvaldības policija saņem izsaukumu.

    Ventspils Digitālā centra speciālisti nodrošināja nepieciešamos programmēšanas darbus, kā arī uztur sistēmu. Pēc uzstādīšanas darbiem tās tika pārbaudītas, lai pārliecinātos, ka informācija nonāk pašvaldības policijas rokās.

    Ventspils pašvaldības policijas priekšnieks Ojārs Rudzītis uzsver, ka šīs pogas tiks uztvertas ļoti nopietni un ir paredzētas tikai ārkārtas gadījumu izmantošanai. Lai gan ir situācijas, kad notikums neskaitās ārkārtējs, bet ir nepieciešama Valsts vai pašvaldības policijas iesaistīšanās, Rudzītis iesaka lejupielādēt telefonā lietotni «112 Latvija», ar kuras palīdzību ir iespējams gan zvanīt, gan nosūtīt SMS.

    Lēmums par SOS pogu ierīkošanu tika pieņemts pēc tam, kad 1.oktobrī Ventspilī pa pilsētas centru pārvietojās trīs personas, no kurām vienai bija ierocim līdzīgs priekšmets.

    Ventspils pašvaldības policijas amatpersonas aizturēja šīs personas. Vēlāk Valsts policijā saņemta informācija, ka Ventspils novada domes logs ir sašauts ar, iespējams, pneimatisko ieroci.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē