• Drēzdenes centrā sabrucis tilts

    Vācija
    Estere Jansone
    11. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Pašā Vācijas pilsētas Drēzdenes centrā pēkšņi sabrucis Karola tilts, kuru ik dienas izmanto simtiem gājēju un automašīnu. Par laimi, incidentā neviens nav cietis.

    Karola tilts ir viens no četriem Drēzdenes tiltiem pār Elbas upi. Tilta sabrukšana notikusi naktī no otrdienas uz trešdienu, tāpēc uz tā neviens nav atradies. Pēdējais tramvajs pārbraucis pāri tiltam vien 18 minūtes pirms tas iebrucis upē. Vietējās varasiestādes ziņo, ka incidents noticis ap plkst. 3 naktī.

    Patlaban Drēzdenē uz nenoteiktu laiku ir bloķēta ūdens satiksme, kā arī autosatiksme šorīt bijusi haotiska, ziņo medijs Deutsche Welle.  Kas piepeši atgadījās tiltam, vietējās varasiestādes nespēj izskaidrot.

    Sabrucis ir ne tikai tilts, bet arī bojāti ielu segumi, kas bija savienoti ar tiltu, kā arī pārlauztas divas centralizētās siltumapgādes caurules, kuru dēļ pazudis siltais ūdens teju visai pilsētai.

    Karola tilts ir celts 1895. gadā. Otrā pasaules kara beigās šo tiltu uzspridzināja, lai aizkavētu padomju armijas virzīšanos tālāk Vācijā. 1967. gadā notika tilta renovācija, taču pavisam nesen, no 2019. līdz 2021. gadam tilts tika atkal atjaunots.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē