• Daugavpilī motociklists nopelna 20 administratīvos sodus

    Ceļu satiksme
    Estere Jansone
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash/William Daigneault
    2024. gada 6. oktobrī Valsts policijas darbiniekus Daugavpilī šokēja kāds vīrietis, kurš vakarā brauca bez ieslēgtiem gaismas lukturiem, vadītāja tiesībām un transportlīdzekļa numurzīmes. Vēl viņš demonstrēja agresīvu braukšanu un bēga no policijas. Kopumā pret motociklistu uzsākti 20 administratīvo pārkāpumu procesi.

    2024. gada 6. oktobrī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas fiksēja, ka pulksten 19.35 Daugavpilī, Lielajā ielā ar motociklu XTR609 pārvietojas 2000. gadā dzimis vīrietis, kuram nav vēl iegūtas transportlīdzekļa vadītāja tiesības un viņš diennakts tumšajā laikā brauc bez ieslēgtiem tuvās gaismas lukturiem. Likumsargi ieslēdza bākugunis, speciālo skaņas signālu un aicināja motocikla vadītāju apstāties, bet vīrietis to nedarīja un uzsāka bēgšanu, tādējādi nepakļāvās likumsargu likumīgajām prasībām.

    Jāmin, ka motociklam nebija arī valsts reģistrācijas numura zīmes un obligātās civiltiesiskās transportlīdzekļa apdrošināšanas, kā arī nebija veikta valsts tehniskā apskate.

    Motocikla vadītājs klaji ignorēja ceļu satiksmes noteikumus, vairākas reizes veica apdzīšanu, neizmantojot arī pagrieziena virzienrādītājus, kas radīja apdraudējumu citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

    Vairākkārtīgi vīrietis pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, sasniedzot 86 km/h vietā, kur maksimālais atļautais ātrums ir 50 km/h.

    Tāpat motocikla vadītājs neievēroja  206.  ceļa zīmi Dodiet ceļu.

    Likumsargiem izdevās motocikla vadītāju atrast un aizturēt. Saistībā ar notikušo pret vīrieti uzsākti 20 administratīvo pārkāpumu procesi par dažādu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem un piemērots 1460 eiro liels naudas sods, kā arī izteikti seši brīdinājumi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē