• «Citviet pasaulē tādu tiltu slēgtu.» Kas notiek ar Vanšu tiltu?

    Rīga
    Estere Jansone
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: X/Olga Za
    Vanšu tilta «veselība» nu jau vairākus gadus satrauc rīdziniekus. Taču kādas sievietes publiskotais attēls ar tilta gājēju ietves segumu satriecis daudzus – tajā pamīšus izbirušas bīstamas bedres, kuras aizklātas ar vājiem ielāpiem.

    Rīdziniece vārdā Olga dalījusies ar skaudru attēlu. Vanšu tilta stāvoklis ar katru brīdi paliek arvien bīstamāks gājējiem. Sieviete ironizē, ka uz tilta paveras «ļoti skaists skats» – gājēju ietvē radušos caurums klāj plāna metāla plāksne, kura ir tikai norobežota no gājējiem atvērto eju. Savukārt rīdzinieks Kristaps raksta, ka jebkurā normālā valstī šāds tilts satiksmei tiktu slēgts. Arī citi pilsētnieki ir nobažījušies par citu drošību un vaicā – kas notiek ar Vanšu tiltu?

    Šovasar tika ziņots Rīgas pašvaldības atklātais iepirkumu konkurss Vanšu tilta pārbūvei beidzās bez rezultāta un tādēļ pašvaldība plāno izsludināt jaunu iepirkumu.

    Vanšu tilta pārbūvi plānots veikt pēc būvniecības veida «projektē un būvē» (design and build), kas paredz projektēšanas darbu un būvdarbu apvienošanu. Attiecīgi Vanšu tilta projektēšanu un būvniecību veiktu viens būvnieks, kas tiktu izraudzīts atklāta konkursa kārtībā. Līguma izpildes termiņš šobrīd ir provizorisks, nosakot, ka būvprojekta izstrādei atvēlētais laiks ir ne ilgāks kā divpadsmit mēneši, savukārt būvdarbu izpildes termiņš – ne vairāk kā divdesmit četri mēneši.

    Vanšu tilta pārbūvei pirms iepirkuma konkursa izsludināšanas tika arī rīkota apspriede ar potenciālajiem pretendentiem ar mērķi nodrošināt iespējas iepazīties ar plānotā iepirkuma galvenajiem nosacījumiem un sniegtu savus priekšlikumus. Diemžēl pretendenti pieteicās gausi, tāpēc pašvaldība plāno apzināt būvkompānijas ar pieredzi tiltu būvniecībā un tās paši uzrunāt, aicinot piedalīties atkārtotajā konkursā.

    Atbilstoši Rīgas domes lēmumam, no 2022. līdz 2026./2027. gadam ir jāatjauno un jāpārbūvē stratēģiski svarīgi transporta infrastruktūras objekti – Gaisa tilts, Gustava Zemgala gatves pārvads, Jorģa Zemitāna tilts un Vanšu tilts. Iepriekšējos divus gadus Ārtelpas un mobilitātes departaments ir strādājis pie būvprojektu izstrādes, lai to realizāciju varētu sākt šogad.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē