• «Cerams nesaslims». Puisis izpeldas applūdušajās Jelgavas ielās un šokē apkārtējos

    Plūdi
    Estere Jansone
    30. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ekrānuzņēmums no video
    Kāds drosmīgs puisis pamatīgi pārsteidzis savus sekotājus. Vēloties parādīt, cik smagi plūdi skāruši Jelgavu un vēl pie reizes pareklamēt vietējo kebabnīcu, kāds jauneklis snorkelējis pa Jelgavas ielām. Tiesa, cilvēkus puiša darbības pamatīgi satraukušas.

    Vētras postījumi un plūdi naktī no svētdienas, 28. jūlija, uz pirmdienu, 29. jūliju, visvairāk skāra Jelgavas pilsētu. Te applūda ielas, pagalmi, mājas un plūdu dēļ pat bija nepieciešamība evakuēt vairākus cilvēkus. Kamēr vieniem šis notikums sagādāja lielas bēdas un zaudējumus, citi centās notikušo uztvert ar humoru. Īpaši izcēlās kādas vietējās «KRO kebabnīca» darbinieki, kas uz savu ēstuvi peldēja kraulā vai ar SUP dēli.

    Sociālajos tīklos publicētais video, kur vīrietis drosmīgi peld uz kebabnīcu, licis sašutumā noelsties daudziem. Ļaudis atzīmē, ka šādas darbības ir bīstamas, jo ūdenī, kurā varētu būt izšķīduši atkritumi, dzīvnieku fekālijas un urīns, čum un mudž no dažādiem slimību ierosinātājiem, piemēram, E coli baktērijām jeb zarnu nūjiņām, dažādiem sīkiem parazītiem un vīrusiem. «Cerams, pēc tam nevajadzēs viņam dzert antibiotikas,» sašutusi kāda portāla X lietotāja. «Fui! Peldēties tādā ūdenī, kur noskaloti automašīnu karteri un kanalizāciju bedres…» video komentē kāds vīrietis.  

    Jau ziņots, ka Jelgavu pēc 28. jūlija lietavām un vētras skāra visplašākie plūdi. Vietējā pašvaldībā saņemti pieteikumi par postījumiem no 120 daudzdzīvokļu mājām un ap 80 viendzīvokļa mājām, ziņo Jelgavas domes priekšsēdētāja vietnieks Jurijs Strods (NA). Strods atzina, ka līdz šim lielākais nokrišņu daudzums pilsētā bija fiksēts 2014.gada rudenī, kad pa dienu nolija zem 80% no mēneša normas. Savukārt tagad diennakts laikā nolijis tuvu divu mēnešu normai.

    Tādu ūdens daudzumu Jelgavas sūknētavas nespēj novadīt, lai gan strādā ar pilnu jaudu jau visu diennakti. Līdz ar to situācija bija ļoti smaga. Pirmdienas pirmajā pusē atbildīgie dienesti nespēja operatīvi palīdzēt cilvēkiem, kuri paši nespēja atsūknēt ūdeni no privātmājām, no pagrabiem. Lietus notekūdeņu sistēma bija pilna ar ūdeni. Viņš aicināja cilvēkus piefiksēt situāciju un rakstīt pieteikumus par palīdzību pašvaldībā. Savukārt pašvaldība apkopos visu informāciju un vērsīsies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, kas jau ir solījusi atbalstu.

    @raskography Plūdi pēc ilgstošajām lietavām Jelgavā! | 29.07.2024 #jelgava #plūdi #vētra #huracan #flood #olympics #paris ♬ I Think I Like When It Rains – WILLIS

    Kā ziņots, pagājušajā naktī vētras laikā Jelgavā palīdzība sniegta septiņiem cilvēkiem, lai evakuētu viņus no applūdušās mājas, informē pašvaldība. Cilvēki izmitināti dienesta viesnīcā Jāņa Čakstes bulvārī.

    Pilsētā naktī no svētdienas uz pirmdienu applūda ielas un krustojumi, plūdi radīja izskalojumus un bojāja pilsētas infrastruktūru, applūda pagalmi un atsevišķās ēkās sāka ieplūst ūdens, vējš lauza kokus un koku zarus. Īpaši apgrūtināta situācija bija vairākos privātmāju rajonos, kur lietus pārpludinājis pagalmus. Iedzīvotāji ziņoja par nepieciešamību atsūknēt ūdeni. Vēl vakar vietās, kur pārplūduši ne tikai pagalmi, bet arī novadgrāvji, lietus ūdeni nebija iespējams atsūknēt.

     

    @raskography Jelgavas plūdi pēc lielajām lietusgāzēm | 29.07 #jelgava #plūdi #vētra #postījumi #huracan #damage #olympics #paris ♬ SPEED IS LIFE – lykia
    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē