• Brīdina par pašnāvības izaicinājuma spēles bīstamību

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Eksperti brīdina vecākus par spēli «Blue Whale» («Zilā vaļa izaicinājums»), kas tiek saistīta ar kāda vīrieša nāvi Portugālē, ziņo «Daily Mail». Kopumā par spēles upuriem kļuvuši jau vairāk nekā 130 cilvēki dažādās pasaules valstīs.

    Pagājušajā nedēļā 35 gadus vecajam upurim tika uzbrukts pēc tam, kad draugu grupā izcēlās strīds, spēlējot bēdīgi slaveno spēli. Kāds 26 gadus vecs vīrietis atzinās Portugāles varas iestādēm, ka ir vainīgs noziegumā. Viņš tajā brīdī spēlējis spēli «Blue Whale».

    Spēle aicina jauniešus 50 dienu laikā piedalīties 50 uzdevumos – sākot ar šausmu filmu skatīšanos, turpinot ar sevis traumēšanu un beidzot ar pašnāvību.

    Profesors, atkarību eksperts Dr. Marks mudina vecākus būt modriem un nepalikt vienaldzīgiem, pamanot izmaiņas savu bērnu garastāvoklī: «Tie, kuri kontrolē spēli, medī jaunus indivīdus (t.i., jaunus pusaudžus), ko ietekmēt, īpaši tos, kuri ir nomākti un sociāli noslēgti. Vecākiem vajadzētu būt vērīgiem pret jebkādām izmaiņām bērna uzvedībā, piemēram, to, ka bērns kļūst noslēgts, nav komunikabls, iziet no mājas neparastā laikā un/vai visu laiku ceļas ļoti agri, uzņem selfijus bīstamās vietās. Tāpat jāvēro, vai bērnam nepieaug interese par paškaitējumu (tīšām darbībām, lai nodarītu kaitējumu savam ķermenim) un, vai nav parādījušās bailes no sociālajiem medijiem. Šīs zīmes, protams, var liecināt arī par daudzām citām lietām, kam nav nekāda sakara ar spēles izaicinājumu, tomēr vecākiem tam ir jāpievērš uzmanība. Kā vecākam jums ir visas tiesības pārbaudīt, ko jūsu bērns dara internetā un savos viedtālruņos.»

    Ziņu aģentūras «Daily Mail» publicēto ziņu lasi ŠEIT

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē