• «Bolt Drive» bargi sodīs par ātruma pārkāpšanu; Līgo naktī labāk neplāno braukt

    Auto
    Santa.lv
    Santa.lv
    21. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Lai ierobežotu agresīvus braucējus, Bolt sācis īstenot stingrāku sodu piemērošanas sistēmu – tiem lietotājiem, kas pārkāps atļauto ātrumu pie Bolt Drive stūres, tiks piemērots naudas sods līdz pat 250 eiro apmērā, bet pie atkārtotas pārkāpumu veikšanas lietotāji no platformas tiks bloķēti. Savukārt Līgo un Jāņu naktī plānots ierobežot piekļuvi daļai Bolt Drive automašīnu.

    «Ātruma pārsniegšana ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc notiek ceļu satiksmes negadījumi, tāpēc mēs esam ieguldījuši līdzekļus jaunu tehnoloģisko risinājumu izstrādē, lai no Bolt Drive platformas izslēgtu autovadītājus, kuri noteikumus rupji pārkāpj.

    Mēs tāpat regulāri pārskatām ātruma ierobežojumu zonas un informējam lietotājus par ātruma pārsniegšanu. Tā kā pat šķietami neliela ātruma pārkāpšana var rezultēties ceļu satiksmes negadījumā, esam ieviesuši stingrākus sodus lietotājiem līdz pat 250 eiro apmērā.

    Tāpat testa režīmā vairākām Bolt Drive automašīnām ierobežosim maksimālo braukšanas ātrumu, lai izvērtētu šī ierobežojuma efektivitāti un potenciālu ieviešanai plašākā mērogā. Ceram, ka līdz ar stingrākiem sodiem nomas pakalpojumu pusē, kā arī jaunajiem grozījumiem Ceļu satiksmes likumā vadītāji atturēsies no pārkāpumu veikšanas un varēsim virzīties uz drošāku situāciju uz valsts ceļiem,» stāsta Edvīns Kažoks, Bolt Drive vadītājs Latvijā.

    Papildus stingrākai ātruma pārkāpēju monitorēšanai, Līgo un Jāņu naktī no plkst. 23.00 līdz 7.00 (no sestdienas uz svētdienu un no svētdienas uz pirmdienu) tiks daļēji ierobežota piekļuve Bolt Drive automašīnām. Tās automašīnas, kas atradīsies publisko svētku pasākumu apkārtnē, konkrētajā laika posmā nebūs pieejamas nomai.

    Koplietošanas automašīnu Bolt Drive lietošanas noteikumi, līdzīgi kā tradicionālajā automašīnu nomā, paredz, ka par visu, kas notiek ar automašīnu nomas laikā, ir atbildīgs auto iznomātājs.

    Ja lietotājs ir izraisījis autoavāriju agresīva braukšanas stila, ātruma pārsniegšanas vai alkohola reibuma dēļ, autovadītājam jāsedz visi ar negadījumu saistītie izdevumi un viņam tiek piemērots papildu naudas sods 2000 eiro apmērā, bet lietotāja profils tiek bloķēts bez iespējas to jebkad atjaunot.

    Savukārt, ja lietotājs izraisa negadījumu un neinformē par to Bolt un attiecīgos dienestus, pametot notikuma vietu, viņam tiek piemērots līdz 3000 eiro liels naudas sods, kā arī jāsedz visi ar negadījumu saistītie zaudējumi. Arī šādā gadījumā lietotāja profils tiek neatgriezeniski bloķēts.

    Lai ātri un efektīvi noteiktu un ierobežotu agresīvus braucējus, Bolt turpina aktīvu sadarbību ar Valsts policiju, savā starpā apmainoties ar noderīgu informāciju. 

    «Atbalstām Bolt lēmumu bargāk sodīt ātruma pārkāpējus, kas sēžas pie nomas auto stūres – tas apliecina uzņēmuma iniciatīvu un ir vēl viens veids, kā varam mēģināt sasniegt to sabiedrības daļu, kas ir tendēta regulāri pārkāpt ceļu satiksmes noteikumus. Arī policija svētkos pastiprināti uzraudzīs ceļu satiksmes dalībniekus, kā arī rīkos pastiprinātas pārbaudes, lai kontrolētu, vai vadītāji pie stūres nav sēdušies alkohola reibumā.

    Atgādinām, ka braukšana pie stūres reibumā apdraud ne tikai vadītāja, bet arī apkārtējo drošību un dzīvību.

    Tāpat policija pievērsīs uzmanību un kontrolēs kopējo satiksmes plūsmu, tāpēc aicinām vadītājus būt atbildīgiem par savu un mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku drošību,» saka Juris Jančevskis, Valsts policijas Reaģēšanas pārvaldes priekšnieks.

    Bolt atgādina, ka nomas auto drīkst vadīt tikai reģistrēts lietotājs, kas ir rezervējis auto, izmantojot savu profilu, un transportlīdzekli nav atļauts nodot trešajām personām (ieskaitot draugus, paziņas vai ģimenes locekļus).

    Sodu sistēma par viltotu vai zagtu profilu un svešu dokumentu izmantošanu paredz līdz pat 5000 eiro lielu sodu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē