• Bijusī politiķe Ingrīda Latimira-Ūdre mirusi pēc smagas slimības

    Sēru vēsts
    Marta Kalniņa
    14. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Picture Agency
    Bijusī politiķe Ingrīda Latimira-Ūdre pēc smagas slimības 65 gadu vecumā devusies mūžībā.

    Šovasar izskanēja, ka Ingrīda Latimira-Ūdre cīnās ar smagu slimību, bet svētdienas rīts uzausa ar skumju ziņu. «Visdziļākā līdzjūtība bijušās Saeimas priekšsēdētājas Ingrīdas Latimiras-Ūdres tuviniekiem, draugiem un kolēģiem, viņai mūžībā aizejot!,» 14. jūlija rītā vietnē X ierakstīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

    Viņas dzīvība izdzisusi 13. jūlijā.

    Ingrīdu Latimiru sabiedrība savulaik iepazina kā spilgtu politiķi Ingrīdu Ūdri. Izstudējusi ekonomiku, viņa  pievērstās politikai.1998. gadā Ingrīda jau tika ievēlēta par Saeimas deputāti no Jaunās partijas. Ingrīda bija arī ekonomikas ministre Viļa Krištopana valdībā,  bet 1999. gadā tika virzīta Valsts prezidenta amatam. Taču 2006. gadā Ingrīda Saeimā vairs netika ievēlēta. Pēc aiziešanas no politikas iepriekš tik uzņēmīgā un aktīvā

    Ingrīda, kura pat kopā ar Ritvaru Sunīti startēja dziedāšanas šovā Divas zvaigznes, izvēlējās dzīvot savrupāku dzīvi.

    Tad viņa arī oficiāli apprecējās ar savu dzīvesbiedru Gordonu Latimiru. Ik pa laikam gan viņa izgāja sabiedrībā, un tikai pēdējā laikā vairs netika sastapta.

    Vēl pērn sarunā ar žurnālu Privātā Dzīve Ingrīda labpāt stāstīja, ka rūpējās par savu veselību – viņa bija atgriezusies pie basketbola spēlēšanas. Ingrīda priecājās, ka jūtas mundra un kopā ar senajām cīņubiedrēm senioru komandā spēj gūt ievērojamus panākumus. Tikai pirms dažām nedēļām izskanēja satraucošas ziņas, ka Latimira-Ūdre smagi slimo, un viņai regulāri jābūt ārstu uzraudzībā. Vīrs Gordons Latimirs gan žurnālam Kas Jauns sacīja, ka ārsti dod cerības… 

    Ingrīda Latimira-Ūdre ir jau trešā Saeimas priekšsēdētāja, kas šogad pamet šo pasauli. Pirms neilga laika dzīves ceļš noslēdzās Alfrēdam Čepānim, bet šonedēļ traģiskā nāvē mira arī Jānis Straume.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē