• Atklātas jaunas detaļas par Sicīlijas jahtā iesprostotajiem bagātniekiem

    Traģēdija
    Estere Jansone
    6. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: nikldn/Unsplash
    Itālijas medicīniskās ekspertīzes ārsti atklājuši, ka miljoniem vērtajā superjahtā četri no sešiem mirušajiem bagātniekiem nav noslīkuši.

    Patlaban turpinās augusta izskaņā notikušās Sicīlijas bagātnieku traģēdijas izmeklēšana. 19. augusta agrā rīta stundā Itālijas salas Sicīlijas krastā piepeši nogrima 30 miljonus vērta superjahta, kura paņēma septiņu cilvēku dzīvības. Vienu mirušo glābējiem izdevās atrast uzreiz, bet seši palika ieprostoti jahtā, jūras dzelmē. Viņu mirstīgo atlieku atbrīvošanai tika rīkota sarežģīta glābšanas operācija. Pēc notikušā nekavējoties tika uzsākta kriminālizmeklēšana – Itālijas izmeklētāji lēš, ka ir notikusi slepkavība, nevis negadījums, kā sākumā liecinājuši aculiecinieki.

    Medicīniskajā ekspertīzē noskaidrots, ka četri bagātnieki, baņķieris Džonatans Blūmers un viņa sieva, kā arī advokāts Kris Morvillo un sieva, miruši īpaši mokošā un baisā nāvē – viņi nosmakuši jahtas gaisa kabatā. Ārsti noskaidrojuši, ka turīgo ļaužu plaušās nav atrasts ūdens, kas liecina, ka viņi negadījumā nav noslīkuši, ziņo medijs BBC. Par pārējiem traģēdijā mirušajiem plašākas detaļas izmeklētāji sniegs jau drīzumā.

    Izmeklēšanas ietvaros tuvākajā laikā no jūras dzelmes tiks izcelta arī dārgā jahta.

    Itāļu policijai esot pamatotas aizdomas, ka traģēdiju kāds ir izraisījis apzināti. Patlaban ir aizturēti jahtas kapteinis Džeimss Katfilds un divi britu izcelsmes apkalpes locekļi – Tims Pārkers Ītons un Metjū Grifits.

    Nogrimusī jahta piederējusi britu tehnoloģiju uzņēmuma direktoram, miljardierim Maikam Linčam – viņš ar ģimeni un tuvākajiem draugiem bija nolēmis nosvinēt veiksmīgu tiesas prāvas rezultātu. Linču daudzus gadus turēja aizdomās par krāpniecību vairāku miljardu dolāru apmērā. Tiesas prāva ilga kopš 2019. gada, taču šā gada 4. jūnijā tiesa atzina Linču un viņa biznesa partneri Stīvenu Kamberleinu par nevainīgiem un krimināllieta tika slēgta.

    Krāpšanas shēmā vainoto Stīvenu Keberleinu šā gada 17. augustā, notrieca mašīna. Viņš no gūtajām traumām mira tajā pašā dienā, slimnīcā. Savukārt viņa pārinieks Maiks Linčs vien divas dienas vēlāk mira jahtas negadījumā. Abu vīru likumsakarīgās nāves raisījušas aizdomas par plānotām slepkavībām.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē