• Atklātas jaunas detaļas Baltkrievijā aizturēto Latvijas jauniešu lietā. Lukašenko ir sašutis!

    Baltkrievija
    Marta Kalniņa
    4. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Aleksandrs Lukašenko
    Foto: Guvernul Republicii Moldova, Flickr.com
    Aleksandrs Lukašenko
    Četru Latvijas jauniešu aizturēšana Baltkrievijā ieguvusi tik plašu rezonansi, ka iesaistījies pat Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko.

    Šajā nedēļas nogalē parādījušās jaunas ziņas par četrotni no Latvijas, kas iekūlusies pamatīgās nepatikšanās Baltkrievijā.

    Vietējā televīzijā parādīts sižets, kurā demonstrēts video no Latvijas pilsoņu aizturēšanas.

    Tajā vēstīts, ka jauniešu auto atrasta paciņa ar 0,82 gramiem marihuānas.

    Kā ziņo Baltkrievijas TV, aizturētas trīs meitenes Poļina, Anastasija un Vladlena, un puisis Daniels. Viņi šķērsojuši Baltkrievijas robežu 26. jūlijā. Jaunieši grasījās apmeklēt festivālu Braslavā Viva Braslav. Tas esot ļoti iecienīts krievvalodīgo jauniešu vidū, un daļa minētās kompānijas to apmeklējusi jau iepriekšējos gados. Festivālā  tiek piedāvātas daudzveidīgas atpūtas iespējas un jaunākā slāvu mūzika. Īpaši lielā cieņā esot Krievijas zvaigznes. Šogad uzstājies Oļegs Majami un dziedātāja MakSim.   

    Diemžēl šīs izklaides Latvijas jauniešiem pagājušas secen, jo likumsargi viņu auto atraduši aizliegtas vielas. Baltkrievijas televīzijā publiskotajā video dzirdams, kā sieviete, kas pārmeklē auto, uzdod jautājumu – kas tas par maisiņu auto salona aizmugurē. Likumsargu suņa uzvedība arī raisa aizdomas par maisiņa saturu, tādēļ tas tiek konfiscēts un nosūtīs uz ekspertīzi, bet jaunieši – aizturēti.   

    Ekspertīzes rezultāti esot apstiprinājuši, ka atrastajā masiņā bijuši 0,82 grami marihuānas.

    Ierosināta lieta par bīstamu narkotisku vielu ievešanu valstī.

    Žurnālists sižetā stāsta, ka Daniels izteicis versiju – maisiņu viņa auto varējis pazaudēt kāds paziņa, kuru esot vedis neilgi pirms ceļojuma uz Baltkrieviju.

    29. jūlijā jaunieši esot atbrīvoti pret parakstu, ka nepametīs Baltkrieviju. Sākumā viņi esot noīrējuši dzīvokli, bet vēlāk pārcēlušies uz viesnīcu Polockā. Pie viņiem esot atbraukuši ģimenes locekļi no Latvijas.     

    Lai pievērstu sabiedrības uzmanību šim notikumam, jauniešu draudzene Latvijā sociālajos tīklos izklāstījusi to, cik šausmīgā situācijā nonākuši viņas biedri. Līdzjūtīgu komentāru gan nav daudz, lielākoties Latvijas pilsoņi pauž nosodījumu neapdomīgajiem ceļotājiem, norādot – doties uz Baltkrieviju ir tik pat muļķīgi, kā doties uz Ziemeļkoreju.

    Iesaistījusies arī Latvijas Republikas Ārlietu ministrija, kurai palīdzību lūguši aizturēto jauniešu piederīgie. Ņemot vērā Baltkrievijas iesaisti pilna mēroga Krievijas karadarbībā pret Ukrainu, komunikācija starp Ukrainu un Latviju ir sarežģīta, un Latvijas iespējas palīdzēt šādās situācijās ir ierobežotas.

    Baltkrievijas galva Aleksandrs Lukašenko gan ir labi informēts par notikušo un šajā nedēļas nogalē, tiekoties ar agropilsētiņas Prudok iedzīvotājiem, labprāt komentēja ap Latvijas pilsoņu aizturēšanu sacelto jezgu. «Tagad visi gaudo: «Lūk, viņš uztaisīja bezvīzu režīmu, lai tagad mūsu cilvēkus arestētu.» Protams, ka mani tas satrauc! Liku tikt skaidrībā ar šo lietu,» klāstīja Lukašenko un piebilda – pie jauniešiem atrastas narkotiskās vielas, kas arī kalpoja par iemeslu aizturēšanai.  «Jūs domājiet, kur braucat. Pie mums narkotikas nav pieņemamas. Un viņus vēl neiesēdināja kā parasti, bet gan palaida vaļā. Viņi ir viesnīcā, ekspertīzi uzteicām, lai uzzinātu, kas tās par narkotikām. Marihuāna. Nu, kur jūs to vedat? Un vēl kliedz, ka mēs jums darām pāri.

    Mēs nevienu neapbižojam, īpaši ciemiņus, jo tādi ir baltkrievu cilvēki. Bet narkotikas mums nevediet!» sacīja Lukašenko

    un norādīja, ka pret Latvijas pilsoņiem visi esot izturējušies draudzīgi un uzmanīgi. «Aizveda viņus uz iecirkni, un viņi ņēmās raudāt, liedzās, bet pēc tam teica – ar šo mašīnu braukuši tie, kas to marihuānu pīpējuši. Tad kāpēc jūs atbraucāt pie mums ar tādu mašīnu, kura ir pilna ar narkotikām? Viņus izmitināja viesnīcā un izmeklē šo lietu. Bet viņi uz mums vēl apvainojas. Par ko jūs apvainojaties?» neizpratnē ir Lukašenko.    

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē