• Apdrošinātājs «Gjensidige» par iespaidīgu summu konkurentiem pārdot savu biznesu

    Apdrošināšana
    Ziņu aģentūra LETA
    25. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia
    Norvēģijas apdrošināšanas uzņēmums «Gjensidige Forsikring» savu meitasfkompāniju Baltijas valstīs «ADB Gjensidige» («Gjensidige Baltics») par 80 miljoniem eiro pārdos Vācijā bāzētajai starptautiskajai apdrošināšanas grupai «Ergo International».

    «Gjensidige» mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka puses vienojušās, ka «Ergo International» pilnībā pārņems «ADB Gjensidige» .

    Vienošanās izpildei nepieciešama atbildīgo konkurences uzraugu piekrišana.

    Baltijas biznesa pārdošana apliecina skaidru «Gjensidige» koncentrēšanos uz Ziemeļvalstu tirgu, kas atbilst mūsu pamatkompetencei un spējām, komentējis «Gjensidige» izpilddirektors Jeirs Holmgrēns, kura galvenā prioritāte esot «vadošā Ziemeļvalstu īpašuma un negadījumu uzņēmuma izveide». 

    «Mēs uzskatām, ka šis darījums sniedz vislabāko ilgtermiņa vērtību mūsu akcionāriem un ļauj mums koncentrēt visus centienus uz mūsu galvenajiem tirgiem Ziemeļvalstīs,» izteicies Holmgrēns.

    Darījumam nebūšot būtiskas ietekmes uz «Gjensidige» grupas finanšu rezultātu, un saistībā ar to grupas finanšu prognozes netiek mainītas. Paredzams, ka darījums radīs grāmatvedības zaudējumus aptuveni 120 miljonu Norvēģijas kronu (desmit miljoni eiro) apmērā 2024.gada trešajā ceturksnī.

    «Gjensidige Baltics» ir 659 darbinieki. Uzņēmums piedāvā vispārējās apdrošināšanas produktus privātiem un komerciāliem klientiem Lietuvā, Latvijā un Igaunijā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē