• Apdrošinātāji izmaksās brangu summu par plūdos noslīkušo luksusa auto

    Plūdi
    Estere Jansone
    12. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ekrānuzņēmums no video
    Apdrošināšanas sabiedrība Balta (PZU grupa) gatavojas izmaksāt aptuveni 83 000 eiro, kompensējot jūlija beigu vētrā un lietavās 2024.gada izlaiduma automašīnai Range Rover nodarītos bojājumus.

    Transportlīdzeklis bojāts, lietavu laikā applūstot kādas ēkas pazemes autostāvvietai. Lai arī ēkas īpašnieki centās aizturēt ūdens pieplūdumu, veidojot drošības valni no smilšu maisiem, lietavas bija pārāk spēcīgas, tāpēc šie centieni nevainagojās ar panākumiem.

    Transportlīdzeklis pilnībā zem ūdens atradies trīs diennaktis, tādējādi neatgriezeniski ir bojāti ne vien visi elektronikas un vadības bloki, bet arī salons, motors un citas nozīmīgas detaļas.

    Šādos gadījumos nedarbojas ražotāja garantijas. Neatkarīgā ekspertīzē konstatēts, ka nodrošināt kvalitatīvu remontu nav iespējams – automašīna ir burtiski jāpārbūvē. Tāpēc pieņemts lēmums to norakstīt, kompensējot īpašniekam pilnu transportlīdzekļa vērtību, informē Baltas pārstāvji.

    Līdz šim Balta ir saņēmusi 78 atlīdzību pieteikumus, kas saistīti ar vētras izraisīto lietavu radītajiem bojājumiem automašīnām. Liela daļa transportlīdzekļu ir remontējami, taču vairāki tiks norakstīti. Identificētas jau piecas šādas automašīnas, tostarp aptuveni 83 000 eiro vērtā Range Rover

    Balta Privātā īpašuma un speciālo produktu vadības pārvaldes vadītājs Armands Lagons norāda, ka tā ir viena no lielākajām līdz šim brīdim aprēķinātajām atlīdzībām, ko Balta izmaksāsim klientam par nesenās vētras nodarītajiem postījumiem.

    Līdz šim kopumā saņemti vairāk nekā 2200 atlīdzību pieteikumi, un paredzams, ka kopējā atlīdzību summa pārsniegs 3,5 miljonus eiro, informē Lagons.

    Kā ziņots, jūlija beigās Latviju skāra vētra, kas nodarīja plašus postījumus īpašumiem. Tos bojāja gan krītoši koki, gan lietavu ūdens izraisīti plūdi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē