• «Aicinājums jauks, tomēr liekulīgs». Velo aktīvisti sašutuši Rīgas domnieku rīcību

    Pilsēta
    Estere Jansone
    30. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Rīgas Dome/Flickr
    Šodien Rīgas dome izplatīja aicinājumu rīdziniekiem pārvietoties ar velosipēdu. Īsajā video rullītī intervēti ceļā sastaptie velosipēdisti, kas izklāstījuši, kādas ir priekšrocības pārvietojoties pa pilsētu ar velosipēdu. Tomēr vides aktīvisti šajā akcijā pamanījuši kādu liekulību no domnieku puses.

    «Pārvietojies pa Rīgu bez mašīnas! Jaunā mācību gada sākums vairs nav aiz kalniem, tāpēc aicinām atstāt savu auto mājās un braukt uz skolu, universitāti vai darbu ar divriteni vai sabiedrisko transportu,» aicina Rīgas dome.

    Tomēr vides un velo aktīvisti pauduši sašutumu, ka domnieku rīkotā akcija ir visai divkosīgs. «Aicinājums jauks, tomēr liekulīgs,» raksta organizācija Pilsēta cilvēkiem. Velo aktīvistu kopiena manījusi, ka paši domnieki naski pārvietojas ar privātajām automašīnām, nevis velosipēdiem vai sabiedrisko transportu.

    Rīgas pašvaldība ziņo, ka pirmajā mācību gada dienā, pirmdien, 2. septembrī, braucieni sabiedriskajā transportā būs bez maksas. E-taloni vai koda biļetes Rīgas autobusos, trolejbusos un tramvajos 2. septembrī nebūs jāreģistrē. Mazāka privātā transporta satiksmes plūsma pilsētā nodrošina arī raitāku sabiedriskā transporta virzību.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē