Viņš pavēstīja, ka turpmāk pārtikas piegādātāju piedāvātie produkti tiks ne tikai pārbaudīti pēc organoleptiskiem kvalitātes rādītājiem, bet tiks arī veiktas sistemātiskas mikrobioloģisko rādītāju pārbaudes, izmantojot sertificētas laboratorijas pakalpojumus.
«Arī līdz šim esam veikuši pārbaudes pie piegādātājiem, vizuāli izvērtējot telpu un iekārtu stāvokli, higiēnas vizuālos rādītājus, periodiski pārbaudot produktu mikrobioloģiskos rādītājus. Gadījumos, kad piegādātāji šīs pārbaudes nebija izturējuši, sadarbība tika pārtraukta, vai, jaunu piegādātāju gadījumā, netika sākta, līdz visi trūkumi no piegādātāju puses tika novērsti,» skaidroja Bredovskis.
Pēc viņa vēstītā, uzņēmumā ir izveidots arī jauns amats – paškontroles izpildes auditors.
Citi lasa
«Esam arī pārstrādājuši paškontroles sistēmu, ieviešot vēl stingrākas procedūras, lai iespējami minimizētu cilvēka faktoru. Protams, pilnībā to izslēgt nav iespējams, tāpēc ikdienas uzraudzība ir ļoti būtiska un tāpēc tiek veidota arī iekšējā ātro higiēnas testu laboratorija,» pauda Bredovskis.
LETA jau ziņoja, ka šoruden vairākās iestādēs, kurās ēdinātājs ir Baltic Restaurants Latvia, cilvēki saslimuši ar zarnu infekciju.