• 53 gadu vecumā mirusi aktrise un politiķe Inese Laizāne. Viņas dzīvi aptumšoja smaga slimība

    Sēru vēsts
    Santa.lv
    Santa.lv
    5. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības «Žurnāls Santa» arhīva
    Trešdien, 4. septembrī izdzisa aktrises, kādreizējās Daugavpils teātra direktores un bijušās Saeimas deputātes Ineses Laizānes dzīvība.

    Pēdējos gados aktrise un bijusī Saeimas deputāte Inese Lauzāne sadzīvoja ar smagu slimību – multiplo sklerozi. Viņa pārvietojās ratiņkrēslā, kuru jokojot sauca par savu mersedesu.

    «Multiplās sklerozes diagnoze ir gana skarba,

    tāpēc dzīvojos mājās, bet šopavasar man klājas brīnišķīgi,» vēl pirms dažiem mēnešiem intervijā žurnālam Ieva sacīja Inese Laizāne. Viņas lielākais balsts un palīgs šajā laikā bija vīrs Harijs, bet lielākais prieks – tas, ka Inese kļuva par vecmāmiņu. «Tagad Harijam ir ļoti daudz atbildības par mani – viņa dzīve ir mana dzīve,» neslēpa Inese. Taču viņai bija gana spēka, lai auklētu savu mazmeitiņu, piedzīvotu šo lielo mīlestību.

    Viņai piemita milzīga dzīvotgriba, taču slimība bija nepielūdzama. Sākumā noritēja mēreni, bet pirms sešiem septiņiem gadiem sāka izpausties strauji un ļoti jūtami – ar acīmredzamām izmaiņām gaitā, līdzsvarā, spēkā. «Diemžēl ar laiku arī sāpes liek sevi manīt intensīvāk. (..) Slimība dzīvo savu dzīvi – ir dienas, kad varu izdarīt ļoti daudz, un ir dienas, kad nav spēka nekam, pilnīgi nekam.

    Sāpes nogurdina,» atklāta bija viņa.

    Inese Laizāne kopš 1990. gada  bija aktrise Daugavpils teātrī. Viņa ir filmējusies arī kalpones lomā filmā Maija un Paija, Zuzes lomā filmā Cilvēka bērns, spēlējusi Mariju Dārziņu vēsturiskajā videofilmā Emīls Dārziņš, kā arī iejutusies galvenajā lomā televīzijas iestudējumā Žannas d`Arkas otrā nāve. 2001. gadā Inese kļuva par Daugavpils teātra direktori, un vadīja teātri astoņus gadus.

    Kolēģi viņu pazina kā talantīgu aktrisi un gaišu, draudzīgu un sirsnīgu cilvēku.  

    Izsakām līdzjūtību Ineses tuvajiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē