Tenslijas kundze no Kentukī štata pilsētiņas Luisvilas vēl 105 gadu vecumā jūtas braši un neplāno tuvākajā laikā gulties mūža miegā. Viņa atklāj, ka visu savu dzīvi ir piekopusi veselīgu dzīvesveidu – ēdusi daudz dārzeņu, vingrojusi, gājusi pastaigās, nesmēķējusi un tikai retu reizi ļāvusi sev iedzert kādu glāzīti ar ko ņiprāku, raksta žurnāls Today. Tomēr viņa uzskata, ka viņas mūžu ir pagarinājis ķiploks! Tenslijas kundze gadu gadiem ik rītu apēd veselu daivu ķiploka. Tāpat rīkojas arī kāda sieviete vārdā Virdžīnija Tašjiana, kurai drīz apritēs apaļi 90. Arī viņa ik rītu brokastīs ēd olu ar svaigi spiestu ķiploku.
Arī pētījumi rāda, ka ķiploki patiešām var paildzināt cilvēka mūžu.
2019. gada pētījumā, kas publicēts žurnālā Nutrients, atklāts, ka cilvēki, kuri ilgākā laika posmā patērēja vairāk ķiploku, dzīvoja vismaz par pusgadu ilgāk. Tas var būt saistīts ar vairākiem faktoriem, kurus veicina šis garšaugs, piemēram, ir pierādīts, ka ķiploki samazina holesterīna līmeni, citu pētījumu rezultāti rāda, ka ķiplokiem piemīt arī pretvēža īpašības. Piemēram, 2019. gada pētījumā Ķīnā, kurā piedalījās 880 cilvēku, konstatēts, ka tiem, kas ēda ķiplokus kombinācijā ar alveju, būtiski samazinājās resnās zarnas vēža risks. Savukārt 2020. gada pētījumā noskaidrots, ka ķiploks par 16 līdz 40 % samazina asinsspiedienu, tādējādi arī samazinot sirds un asinsvadu slimību risku.