• Bijušais JRT aktieris Ģirts Krūmiņš sācis pavisam citu dzīvi

    Slavenības
    Gita Vīksne
    19. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Pirms 59. jubilejas bijušā Rīgas Jaunā teātra aktiera Ģirta Krūmiņa dzīve uzņēmusi jaunus apgriezienus – viņš debitējis Liepājas teātra izrādēs, dejo, peld, vingro un gatavs ļauties tam, kas notiek.

    Ieguvis brīnišķīgu pieredzi

    «Pirms gada manī pēkšņi ieskanējās balss: «Ak dievs, kā es gribētu spēlēt kādā kustību izrādē!» Tikko tas arī notika – šī ir mana pirmā loma deju izrādē. Tā bija brīnišķīga pieredze. Esmu bezgala pateicīgs horeogrāfei Lienei Gravai par to, ka viņa mani uzrunāja,» pēc deju uzveduma Pāru terapija pirmizrādes pagājušajā nedēļā žurnālam Privātā Dzīve atzina Ģirts Krūmiņš. Vairāk nekā stundu garajā deju izrādē viņš redzams uz skatuves kopā ar pieciem laikmetīgās dejas dejotājiem. Ar ķermeņu kustībām tiek atklāti trīs pāru attiecību stāsti. Ģirta skatuves partnere ir gados krietni jaunākā dejotāja Ramona Galkina, un abi stāsta par pāra izjūtām pusmūžā. «Ja esi ar kādu kopā 20 vai 30 gadu, neizbēgami rodas jautājums: «Ko tālāk? Turpināt iet uz priekšu vai varbūt ko mainīt?» Mēs esam pāris, kas ir iestrēdzis savās attiecībās, tādēļ mans varonis ļaujas mirkļa trakumam,» uz skatuves notiekošo skaidro Ģirts.

    Ģirts Krūmiņš debitē dejā.
    Ģirts Krūmiņš debitē dejā.

    Šobrīd ir brīvs

    Vaicāts, vai kādreiz ir apmeklējis pāru terapiju, aktieris atbild: «Pāru ne, bet esmu gājis uz terapiju. Tas man palīdzēja ieraudzīt sevī citas šķautnes, terapeits iedod jaunu skatpunktu. Šāda sevis izzināšana palīdz arī aktiera darbā. Man ir svarīgi zināt, kādas ir manas ne tikai gaišās, bet arī tumšās puses.»

    Pirms trim gadiem aktieris publiski atklāja savu homoseksuālo orientāciju. Kādu laiku Ģirta mīļotais vīrietis bija mākslinieks Aksels Bruks. Viņi kopā apmeklēja saviesīgus pasākumus, taču abu ceļi šķīrās.

    «Šobrīd esmu brīvs. Man var vienkārši pienākt klāt un ar mani iepazīties,» teic Ģirts, kas atvērts jaunām attiecībām.

    «Es cienu drosmi un godīgumu, smalku un iejūtīgu spēju mīlēt gan sevi, gan arī otru, tas ne vienmēr ir vienkārši. Man ir svarīgi, lai attiecības būtu pilnveidojošas un attīstošas. Lai divi cilvēki tajās varētu viens no otra arī kaut ko iemācīties. Cienu cilvēkus, kas ceļ, nevis gremdē. Kas palīdz izcelt otra pozitīvo un atbalsta. Tajā pašā laikā man ir svarīgi arī tas, ka, kopā esot, varam saglabāt neatkarību. Ievērot distanci, kad to vajag,» par attiecībām, kādās vēlētos būt, teic aktieris.

    Ģirts Krūmiņš.
    Ģirts Krūmiņš.

    Vecajā mājā pārņem sentiments

    Pirms trim gadiem Ģirts daudzus pasteidza ar pēkšņu paziņojumu par aiziešanu no Jaunā Rīgas teātra. «Tas posms manā dzīvē ir noslēdzies,» par Jauno Rīgas teātri, kuram veltījis 26 dzīves gadus, pavēsta tautā mīlētais aktieris. «Toreiz mani noņēma no lomas, kas man piestāvēja labāk nekā modernākais apģērbs. Spēlējot šo lomu, es redzēju jēgu savai aktieriskajai eksistencei,» atzīst viņš un uzsver, ka atjaunotajās teātra telpās bijis uz vienu izrādi. «Pārņēma sentiments, jo atgriezos vietā, kurā esmu strādājis tik ilgi. Šī ēka ir brīnišķīga, tādēļ izjutu nostalģiju – atceroties visu, kā tur bija, un redzot, kāda tā ir tagad,» teic Ģirts, nealkstot atgriezties šajā teātrī.

    Aizgājis no teātra, viņš četrus mēnešus pavadīja Bali.

    «Bija brīdis, kad man šķita, ka teātrī varbūt vairs neatgriezīšos, taču tad atbraucu no Bali un jutu, ka tas man tomēr patīk. Skatuve ir mana stihija – kāpšana uz tās man savā ziņā ir kā ceļojums,» secina Ģirts, kas tagad nevarot sūdzēties par darba piedāvājumiem. Šomēnes viņš redzams pat vairākās izrādēs. «Visu laiku saņemu dažādus piedāvājumus. Viens no tiem mani ir aizvedis uz Liepājas teātri, kurā man uzticēta loma režisora Valtera Sīļa izrādē Tēvs klusums. Tad vēl… Neesmu skaitījis, cik izrāžu esmu nospēlējis, bet jau gadu dodos pie cilvēkiem ar monoizrādi. Tas ir atklāts un godīgs stāsts, kurā neko netēloju. Esmu vienā laivā ar skatītājiem un vienkārši stāstu par savu dzīvi. Cilvēkiem patīk šis īstums,» uzsver Ģirts, kurš redzams arī Ģertrūdes ielas teātra lugā Kaimiņš.

    Mājās pārtop par šefpavāru

    Aktieris uzsver, ka šobrīd jūtas daudz labāk nekā laikā, kad viņam bija 25 gadi. «Jaunībā biju bezgala kautrīgs puisis. Tas laiks atmiņā ir nedaudz miglā tīts, jo īsti nesapratu, kas ar mani notika. Mani plēsa uz visām pusēm gan emocijas, gan pārdzīvojumi, mētājos no vienas galējības otrā, kam sekoja pārdzīvojumi un asaras,» smaidot atminas Ģirts. Savā dzimšanas dienā, ko svinēs 17. maijā, viņš būs ceļojumā. «Kā mani var iepriecināt jubilejā? Es gribu virtuves kombainu! To, ar kuru var gan mīcīt mīklu, gan malt gaļu, gan blendēt dārzeņus. Man ļoti patīk gatavot ēst, klāt galdu un uzņemt viesus. Es māku pagatavot tiešām lielisku tiramisu. Man izdodas arī sacepumi un sautējumi. Kad visas pirmizrādes būs galā, es pagatavošu saldo biezpiena sacepumu ar zemenēm,» teic Ģirts. Viņš dzīvo brīnišķīgā vietā Kuldīgā, kur tuvumā ir fantastisks peldbaseins, ko apmeklēt. «Peldēšana ir mans hobijs. Eju arī uz TRX nodarbībām pie treneres, dodos garās pastaigās dabā. Dzīvojot tik skaistā vietā, jūtu, ka kļūstu harmoniskāks,» atzīst Ģirts.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē