• FOTORECEPTE: Neparastā itāļu kūka. Elementāras sastāvdaļas, izcila garša!

    Kūkas
    Ārija Avota
    4. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Neparastā itāļu kūka
    Foto: Ieva Andersone
    Neparastā itāļu kūka
    Šī kūka ir kā pildīts, maigs cepums, ļoti, ļoti garšīga. Recepte atvesta no Itālijas, un itāļu saimnieces to cep lielā, apaļā, lēzenā pannā ar zemām malām. Taču kūku var izcept arī pašrocīgi izlocītā folijas pannā, kuru uzliek uz cepešplātnes, tas ir vienkārši!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Personas
    8-10
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    30m
    Pagatavošana
    30m
    Kopējais laiks
    1st
    1 vērtējums
    5/5

    Lielā, lēzenā bļodā vai uz tīras virsmas mīksto sviestu samaisa ar cukuru un sāli, mazliet pamaisa un pievieno olu, visu vienmērīgi samaisa. Miltos iemaisa cepamo pulveri un visu pievieno sviesta maisījumam. Turpina mīcīt ar rokām, kamēr viss vienmērīgi samaisījies. Nevajag mīcīt arī pārāk daudz, tikai – lai ir vienmērīga mīkla, kas turas kopā.

     

    Mīklu sadala divās vienādās daļās. Vienu daļu liek uz cepampapīra, ar pirkstiem paspaida plakanāku un nolīdzina malas, lai tās vēlāk nav spurainas, un uzmanīgi, saudzīgi izveltnē apļa formā, apmēram 35 cm diametrā.

     

    Uz lēzenas cepešpannas liek divus lielus folijas papīrus – krusteniski vienu pāri otram tā, lai malas vēl iet pāri pannai un tās var uzrullēt, izveidojot apmalīti.

     

    Izveido visas pannas lielumā tādu kā apļveida formu ar maliņām. Sauksim to par folijas pannu.

     

    Tajā liek izveltnēto mīklu tā, lai mīklas maliņas nedaudz atbalstās uz folijas rullīša, paceltas uz augšu. Tas ir vajadzīgs tāpēc, lai pildījums neiztek un skaisti var saspiest mīklas maliņas. Cepampapīru saglabā.

     

    Gatavo pildījumu. Vidējā bļodā atdala olas dzeltenumus no baltumiem. Būs vajadzīgi tikai dzeltenumi. Ar slotiņu nedaudz sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, iesijā miltus un tos vienmērīgi iemaisa olas maisījumā. Pakāpeniski iemaisa pienu. Ņem katliņu, vislabāk ar dubulto dibenu vai vismaz biezāku, lej tajā pienu un olu maisījumu. Nepārtraukti, lēni maisot vienā virzienā, karsē uz vidējas liesmas un gaida, līdz tas sāks biezēt un uzmetīs burbuli. Ļauj kādu pusminūti paburbuļot, visu laiku maisot. Noliek uz pāris minūtēm malā padzist un tad apmaisot lej virsū izrullētajai un pannā ieklātajai mīklai tā, lai no maliņām paliek apmēram 2 cm. Ar plakanu lāpstiņu vai karoti vienmērīgi izlīdzina. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem. 

     

    Ņem otru mīklas pusi un atkal tāpat uz saglabātā cepampapīra izveltnē tādā pašā lielumā kā iepriekšējo. Uzmanīgi pārliek pildījumam, lai mīklas plāksne maksimāli sakrīt ar pirmo plāksni.

     

    Ar pirkstiem saspiež kopā apakšējās un augšējās mīklas maliņas, kā veidojot pīrādziņus. Mīkla var nedaudz drupt, bet nekas, vienalga tā turēsies kopā un labi izskatīsies.

     

    Ar dakšiņu nedaudz sadursta kūkas virspusi, uzber riekstus un liek cepties 25–30 minūtes (jāskatās, jo krāsnis cep dažādi – ņem laukā, kad pīrāgs ir zeltaini brūns. Mazliet atdzesē un pārkaisa pūdercukuru. Griež šķēlēs kā picu.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē