Nātres – omega 3 avots.

Artūrs Tereško ir ārsts ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi un fitoterapeits ar vairāk nekā 30 gadu pieredzi. Viņa arsenālā ir 35 ārstniecības augu tēju maisījumi, kuros kopumā tiek izmantots ap 110 dažādu augu. Lūk, ko viņš stāsta par nātru sēklām!
Ginta Auzniece-Jaunzeme
Foto: Shutterstock

Artūrs Tereško ir ārsts ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi un fitoterapeits ar vairāk nekā 30 gadu pieredzi. Dr. Tereško tēju maisījumu autors – viņa arsenālā ir 35 ārstniecības augu tēju maisījumi, kuros kopumā tiek izmantots ap 110 dažādu augu. Autors arī vairākām grāmatām par ārstniecības augiem un to iedarbību. Vārdu sakot – abi ejam pļavā!

Nātru sēklas

  • Kādas ir nātru sēklu pozitīvās īpašības?

Nātrei (Urtica) piemīt ļoti izteiktas antibakteriālas īpašības, labi darbojas pret pūšanas procesiem. Piemēram, makšķernieki mēdz grozā izklāt nātru paladziņu un tad tajā likt noķertās zivis – loms ilgāk saglabājas svaigs.

Tāpat notiek ar cilvēku, ja lieto nātres! Šogad nātru lakstu vākšanas laiks jau pāri,  bet ir kāda interesanta lieta – sēklas. Tās ir lielisks līdzeklis organisma spēcināšanai – kā jau visas sēklas, jo tajās apkopots viss auga dzīvības spēks un potenciāls. Nātru sēklas satur daudz omega 3 taukskābju – šīs sēklas ir kā dabiskā zivju eļļa no augu valsts. Īpaši vērtīgas cilvēkiem, kam ir dažādi veidojumi, adenomas, sievietēm, kam ir mastopātija.

  • Kā nātru sēklas pareizi sagatavot lietošanai?

Smalkos nātru ziediņus norauj un pabrucini plaukstās (nebaidies, tās nekož!) – piebirst pilna sauja ar sīkiem bumbulīšiem. Kad šie bumbulīši, sēkliņas, ir melnas, tās ir gatavas vākšanai. Vienkārši saberz plaukstās, ber burciņā un pēc tam izžāvē, vari arī izsijāt. Nātru sēklu burciņu turi garšvielu plauktiņā un droši lieto pie ēdiena – piemēram, pieber pa tējkarotei brokastu biezpienam, salātiem. Garša ļoti patīkama, līdzīga magonēm.

Vairums ārstniecības augu zied jūlijā, tad ir īstais laiks tos ievākt.

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē