Zigmara Liepiņa dēls diriģents Jānis Liepiņš: Esam kā tāda itāļu mafijas ģimenīte

Diriģents Jānis Liepiņš beidzot var uzelpot – sezona Manheimas Nacionālajā teātrī ir noslēgusies, izskanējusi arī Traviata un galā koncerts Siguldas Opermūzikas svētkos, kur Jānis piedalījās kā viesdiriģents, un beidzot viņam ir laiks sarunai.
Aiva Alksne
Foto: no personiskā arhīva (Aiga Rēdmane)

Sākot mūsu sarunu, esmu pārsteigta – cik ļoti līdzīgs Jānis ir savam tēvam Zigmaram Liepiņam! Pat runas manierē. Jāni Liepiņu šovasar vēl varēsim redzēt Rīgas Domā, kur viņa diriģenta zizlis liks uzplaukt ļoti skaistai Baha sakrālajai mūzikai. 

– Mēs tiekamies pāris dienu pirms jūsu dzimšanas dienas. Jums svarīgi svinēt savas jubilejas?
– Lielākās svinības man bija 19. dzimšanas dienā – nevis 18. vai 20. dzimšanas dienā, bet tieši 19. Nez kāpēc tieši tad izdomāju uzrīkot lielāku ballīti un līdz rītausmai. Pēdējos gados manā dzimšanas dienā ar ģimeni aizejam uz restorānu un tad nākamajā dienā ar draugiem uzspēlējam golfu – sanāk tāds jubilejas golfa turnīrs. Kaut kā vēl nekad nav bijis vēlmes rīkot pasākumu 50 cilvēkiem. (Smejas.) Patiesībā jau nekādu īpašo uzmanību šim datumam nepievēršu. Šogad būs tā netipiskāk – ar ģimeni aizbrauksim uz Latgali, padzīvosim viesu namā pie ezera.

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē