Šefpavārs Zommers atver savu ledusskapi un atklāj gardumu, kuru daudzi nesaprastu

«Ēdināšanas sfērā ir jāstrādā daudz, un tas ir fiziski smagi, tāpēc patiešām labi to var darīt tikai tad, ja mīli savu darbu,» pārliecināts allaž smaidīgais un enerģiskais restorāna Entresol šefpavārs Raimonds Zommers. Arī gadu mijā viņš ir noskaņots uz attīstību un uzskata, ka strādīgums un optimisms ir īpašības, kas vienmēr palīdzējušas virzīties uz priekšu.
Ilze Klapere
Foto: Matīss Markovskis

Vizītkarte

Vieta: restorāns Entresol Rīgā, Elizabetes ielā 22. Darbojas jau 7 gadus, iekļauts arī prestižajā Michelin Guide 2025 ceļvedī. Atvērts no trešdienas līdz sestdienai, vakaros 17.00–23.00. 

Koncepts: garšu piedzīvojums! Tasting menu jeb degustācijas ēdienkarte kārtās, lai klienti varētu atpūsties, svinēt un baudīt.

Šefpavārs: Raimonds Zommers (un komanda!).

Šefa lepnums: «Patiešām lepojos, ka pie esošās sistēmas Latvijā esam noturējušies tik ilgi. Paldies maniem līdzgaitniekiem, tikai uz priekšu!»

 

1.  Bērnības mīļākais ēdiens? Un tagadējais?

Ir viens fantastiski garšīgs ēdiens, kuru atceros no bērnības un kuru mēdzu gatavot joprojām! Mēs dzīvojām laukos, un, kā jau laukos, tur bija vieni no kvalitatīvākajiem produktiem, kādi var būt – pašu audzēti dārzeņi, mājputni. Un stāsts ir par vistu – katlā vārīja veselu vistu, pēc tam saplūkāja tās gaļu brīnumgardajā buljonā un pievienoja nūdeles.

Mani vadīja sapnis – kaut kad es gribēju atvērt savu restorānu.

Tik vienkāršs un ļoti garšīgs ēdiens! Joprojām šo zupu šad un tad gatavoju, tikai jāsaka, kā ir, – šodien tik labu lauku vistu, kā atceros no bērnības, dabūt ir pagrūti.

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē