Šefpavārs Jansons nosauc trīs viruves superrīkus un atklāj sava ledusskapja saturu

Restorāna KEST logo redzamā laiva simbolizē senos laikus, kad otrpus Gaujai dzīvojošie lībieši Cēsu pusi sauca par kest, kas nozīmēja tur, otrā pusē. Šī otra puse piesaistīja tirgotājus, kas ar laivām uz Cēsīm veda preces no tuvām un tālām zemēm, radot jaunu kultūras pieredzi. «Tāds ir arī mūsu restorāna koncepts – gastronomisks ceļojums, kas ved gan caur zināmām, gan arī vēl neapgūtām teritorijām,» saka šefpavārs Māris Jansons.
Ilze Klapere
Foto: no Māra Jansona personiskā arhīva (restorāna KEST publicitātes foto)

Vizītkarte

Vieta: restorāns KEST Cēsīs, iekļauts arī Michelin 2024 ceļvedī. Vasaras sezonā restorāns strādā no ceturtdienas līdz svētdienai pēc rezervāciju principa.

Koncepts: restorāns tiem, kam patīk klasika ar piedzīvojuma garšu mazāk klasiskā gaismā. Šeit ir 5 kārtu degustācijas ēdienkarte (fine dining menu) ar īpaši piemeklētiem dzērieniem.

Šefpavārs: MĀRIS JANSONS. Pārliecināts, ka, darbojoties virtuvē, arvien iespējams radīt atklājumus, kuri tikai vairo apetīti atklāt vēl un vēl!

 

1.  Bērnības mīļākais ēdiens? Un tagadējais?

Bērnībā viennozīmīgi – cepti kartupeļi ar sīpoliem! Tos es pratu cept pats un visbiežāk arī gatavoju šo vienkāršo un tik garšīgo ēdienu. Kā tagad atceros, sacepu veselu pannu, apsēdos pie mājas uz trepēm, ēdu un skatījos, kā čaļi spēlē basketbolu. Vēl bērnībā gatavojām karstmaizes, ļoti garšoja zemenes un mellenes ar pienu.

Krustmāte dzīvoja Rīgā un palīdzēja iefīrēties praksē pie Mārtiņa Rītiņa.

Tagad mans mīļākais ēdiens ir vienkārši svaigs, tikko pagatavots ēdiens – tikko cepta zivs, tikko vārīti kartupeļi ar svaigu biezpienu, uzsvars uz svaigs un tikko!

2.  Kā un kad radās interese par gatavošanu? Kā kļuvi par šefpavāru?

Labi atceros, ka mans tēvs garšīgi gatavoja, un arī pašam patika kaut ko uztaisīt, un tā es

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē