Positivus tēvs Ģirts Majors: Ja es dotos pie terapeita, būtu daudz, par ko runāt

Pateicoties Ģirtam Majoram, Latvijā ik gadu piedzīvojam pasaules līmeņa festivālu, kurā sajust populārās mūzikas aktuālo pulsu. Ar Positivus izaugušas vairākas paaudzes, arī Ģirta bērni. Bet viņu pašu visvairāk raksturo nesamierināšanās, nepiekāpība apstākļu priekšā un uzdrošināšanās – par spīti bailēm un trauksmei.
Ieva Jātniece
Foto: Gatis Gierts. Stils: Laila Trilopa

– Šogad Positivus populārās mūzikas mīļotājus pulcēs jau sešpadsmito gadu – ilgi esat spējuši noturēt cilvēku uzmanību. Ko tev pašam tas nozīmē?  
– Zini, man tas nešķiet īpašs sasniegums, jo no laika gala esmu domājis, ka ideālajā variantā arī sirmā vecumā gribu rīkot vai vismaz būt iesaistīts koncertu un festivālu tapšanā. Šādu piemēru pasaulē netrūkst, un tas ir apliecinājums, ka dzīvē esmu atradis nodarbošanos, kas dara laimīgu. Tā, iespējams, ir svarīgākā atbilde uz jautājumu, kāpēc festivāls joprojām pastāv.

– Kurš ir tas magnēts, kas tevi šajā jomā notur?
– Nebūšu oriģināls: mana atbilde ir stipri līdzīga tām, ko cilvēki parasti min kā iemeslu, kāpēc viņi darbojas šovbiznesā. Viens – tu pats neesi izdevies mūziķis un šis ir veids, kā būt pietuvinātam skatuvei. Otrs – ir stilīgi darboties šajā jomā. Kopš agras jaunības visi mani darbi bijuši saistīti ar to, kas uzskatīts par stilīgu, – esmu strādājis televīzijā, tad radio, kā dīdžejs spēlēju diskotēkās. 

Neesmu akadēmiski skolots, neesmu arī lasījis tik daudz grāmatu kā daudzi citi.


Trešais – pateicoties koncertu un festivāla rīkošanai, esmu nepārtraukti saistīts ar pasauli, lieliem notikumiem. 

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē