Pensionāru klubiņa vadītāja Sarmīte Lielā: «Randiņš» ir kronis visam!

Pieci bērni un sešpadsmit mazbērni – tik ražena ir Sarmītes Lielās saime. Dzimtas ligzda ir Taurenes pagastā, un visi turpat tuvumā, Vidzemē. Bērni izskoloti derīgos arodos, krietni cilvēki, jaunākā paaudze skolā labi mācās, un tas ir Sarmītes lielais gandarījums. Bet dvēseles priekam allaž bijusi dziedāšana, dejas, teātrītis pašdarbībā, bet nu jau septiņus gadus sirdsdarbs – pensionāru kluba Randiņš vadīšana.
Mudīte Luksa
Foto: no personiskā arhīva

Randiņš – kronis visam! 

Sarmīte ar smaidu saka: «Man galvenais vienmēr bijusi ģimene, bet, jā, Randiņš ir kronis visam!» – un acis izšķiļ prieka dzirkstis. 
Divas meitas un trīs dēli aizlaisti tautās, bet mazbērnu bariņa pieskatīšana vasarās, rosīšanās dārzā un nelielais cidoniju bizness ir tikpat pašsaprotama ikdienas daļa kā bišu sanēšana Klētnieku pagalma ducīgajās liepās. Kad Sarmīte, saules izkarsēta, pītā platmalē no lauka ienāk seno koku paēnā, gribas viņu pieskaitīt par trešo liepu. Bijušas četras, bet divas nav izturējušas gadu un vētru triecienus. Šī trešā gan rādās ļoti spēcīga, jo pamatīgas saknes šā novada zemē, pulka dzīvelīgu atvašu un lapotne, kas atradīs gaismu arī tumšākajās dienās. 

Viens no gaismas avotiem ir būšana cilvēkos, sabiedriskā apritē un kultūras vidē. Tāpēc, kad iepriekšējā vadītāja vairs nejaudāja Taurenes pagasta pensionāru klubiņu vadīt un šim pienākumam uzrunāja Sarmīti, pārdomu brīdis pirms piekrišanas bijis īss. Kaut arī tobrīd pašai pensijas laiks nebija i ne tuvu un algas darbs projām Cēsīs.

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē