«Kopā izdarījām tā, ka esam labi viens otram.» Lieliskie Kalniņi – iemīlējušies dzīvē un tango

Viņš ir mierīgs kā jūra bezvējā. Viņa – ekspansīva un tieša. Stomatologs Arnis Kalniņš un zobu higiēniste, kosmetoloģe Violeta Kalniņa. Vairāk nekā 40 gadu garumā viņus vieno mīlestība, bet pēdējos gados arī tango, kuru abi sāka dejot, kad Violeta ārstējās no vēža.
Agnese Meiere
Agnese Meiere
Foto: Ieva Andersone. Stils: Agija Vismane

Viens otru pamanījuši jau skolas laikā, bet satikušies mazliet vēlāk. Laulībā abi ir vairāk nekā 43 gadus, kopā izaudzinājuši divus bērnus, gaida, kad varēs pievērsties mazdēliņam Kristiānam. Kopā pārcietuši un uzvarējuši Arņa infarktu un Violetas vēzi un nolēmuši – katru dienu dzīvos kā pēdējo, tieši tā, kā vēlas. Un pēdējos gadus viņi vēlas dejot. Tango. 

– Ko pēc tik ilgiem gadiem kopā visvairāk novērtējat viens otrā? 

Violeta: – Mans vīrs ir viegls cilvēks, visu uztver viegli. Es varu uztaisīt drāmu, bet viņš ikvienu situāciju uztver nesaasināti. Viņa miers nomierina arī mani. Arnis ir tiešs, konkrēts, nemelo. 

Pa šiem gadiem neesam viens otru pārveidojuši, neredzam tādu vajadzību.

Arnis: – Kopā ar Violetu var klusēt. Ja ar kādu vari klusēt un tev neapnīk, tas ir daudz, ļoti daudz. Violetai par visu ir savs spriedums, un parasti viņa neklusē, ir tieša, atklāta. Viņai ir arī ļoti laba intuīcija, kas parasti nemelo. Ne velti ģimenē uzskata, ka Violeta ir vieda. Vēl viņa ir lieliska ideju ģeneratore. Viss, kas mums ir, ir sievas iniciēts, sākot ar mūsu ģimeni, mājokli, beidzot ar to, ko darām.

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē