«Kas jums daļas gar maniem pases datiem?!» Apburošās aktrises Antas Krūmiņas stāsts

Jaunatnes teātra aktrise Anta Krūmiņa šovasar nosvinēja 90 gadu jubileju. Tai par godu Teātra muzejā skatāma izstāde, kurā Anta redzama savās lomās – gan kā lācītis Vinnijs Pūks un Pepija Garzeķe, gan Lelle Nelle, Čigānmeitēns Ringla, Mazā Laupītāja Sniega karalienē, Malvīne Buratino piedzīvojumos un citos spilgtos tēlos, kas neaizmirstami iespiedušies nu jau pieaugušo skatītāju prātos. Par savu darbu aktrise apbalvota ar Triju Zvaigžņu ordeni, bet tagad ir pienācis laiks, kad viņa beidzot atļaujas slinkot. «Un vispār – es nevis slinkoju, bet meditēju!»
Arta Lāce
Foto: Ieva Andersone. Stils: Lolita Graudiņa

«Man ir jubilejas gads, un turu atvērtus mājas vārtiņus,» saka aktrise Anta Krūmiņa. «Ik pa laikam kāds pārsteigums nāk.» Piemēram, šovasar Anta saņēma ielūgumu uz pieņemšanu Rīgas pilī pie Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča, kur viņa saņēma cildinājuma rakstu par mūža devumu kultūrai un Latvijai. To viņa uzskata par lielu pagodinājumu. «Vispirms no kancelejas zvanīja meitai Gintai un nedroši prasīja, vai pie aktrises būs jābrauc uz mājām vai varēs pilī ierasties pati. Protams, pati!» Par godu šim notikumam tika sarūpēta arī jauna kleita. «Ginta gan teica, ka tādos pasākumos visi velk tumšas kleitas, melnas vai zilas, bet es sevi nevaru tādā iedomāties. Nopirku sarkanu!»

Nokļuvu pie brīnišķīga ārsta, kardiologa Kārļa Trušinska. Viņš mani ierauga un saka: «Lācītis Pūks?»

Man šķiet, ka sarkana kleita ir taisni Antas garā – tik ļoti atbilstoša viņas dzirkstošajai, košajai dabai. Lūk, tikai pāris piemēru! Kad satiekoties vaicāju Antai, vai viņa kā izjūt savu apaļo gadu skaitli, aktrise koķeti atsmej:

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē