«Kad Rihards nāca pasaulē, viss sagriezās citādāk.» Riharda Snikus vecmāmiņas stāsts

Rita Jureviča ir kļuvusi par vienu no slavenākajām vecmāmiņām visā Latvijā, jo, pateicoties viņas un vīra Andreja uzņēmībai, rūpēm un sirds siltumam, mazdēls Rihards Snikus ir kļuvis par paraolimpisko čempionu, nupat Parīzē ar zirgu King of the Dance iegūstot divas zelta medaļas. Rita joprojām ik dienu rūpējas par mazdēlu – ir mīļa, gādīga un, kad vajag, arī stingra, jo Riharda sasniegumi ir tikai viena medaļas puse, vēl ir ikdiena, kas brīžiem nepavisam nav viegla.
Ērika Bērziņa
Foto: Ieva Andersone. Stils: Jūlija Zolberga

Rihards mūs sagaida smaidot – no viņa staro labestīgums, sirsnīgums, var just, tiešām ir priecīgs, ka esam atbraukušas ciemos. Kad sākam abus fotografēt, Rita stingri saka: «Rihard, turi abas acis vaļā, lai būtu smuki!» – un piebilst, ka viņš jau vairs negribot klausīt… «Dažreiz mazliet paklausa, tomēr reizēm ir nepielaužams.

Manis drīz vairs nebūs, kas tevi pieskatīs?

Laikam viņš ir pāraudzis to vecumu, kad varu kaut ko tā vienkārši iestāstīt, kaut gan es to daru, lai viņam būtu vieglāk. Rihardam sāp mugura, un mugurkauls ir kā savērpies, spiež uz nerviem… Mēnesi pirms braukšanas uz Parīzi bija pavisam traki – Rihards nonāk lejā pa trepēm, grābstās ar rokām gar sienām, no sāpēm nezina, kur likties un kā nostāties uz kājām.

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē