Kā latviete Santa Rubens kļuva par šampanieša karalieni. Smalki un noslēpumaini!

Tā Santu Rubens piesaka Vācijā. Tur viņa dzīvo desmit gadus, sešus – vada savu uzņēmumu, kas no Francijas importē labākos un retākos grower jeb groveru šampaniešus un strādā tikai ar restorāniem, kuri lepojas vismaz ar vienu Michelin zvaigzni.
Iveta Dzērve
Foto: Karlīna Vītoliņa. Stils: Karlīna Vītoliņa

– Kā meitene no Viļakas nonāk Vācijā? 
– Vispirms atbrauc uz Rīgu studēt starptautiskās attiecības un politiku. (Smejas.) Studiju laikā devos uz Minsteri pamācīties, uzrakstīt maģistra darbu. Atgriežoties biju uz izķeršanu – strādāju par deputāta palīdzi Saeimā, parlamentā. Organizējām dzimumu līdztiesības komisiju. Kad Oskars Kastēns kļuva par ministru, mani uzaicināja uz sekretariātu. Tā es pa valsts iestādēm ceļoju – strādāju, man padevās un patika.

Manī vairs nav latviskā kauna, baiļu un vainas izjūtas būt kādam neērtai vai nepatikt.

Tad uzņēmumu, kur strādāja vīrs, nopirka vācieši un pasauca viņu līdzi uz Berlīni. Biju bērna kopšanas atvaļinājumā, teicu – kāpēc gan ne? Būs interesanti! Aizslēdzām savu māju Siguldā – lai gadu mūs pagaida! Bet – pagāja viens, otrs… Vācijā esmu jau desmit gadus, bet visas vasaras atgriežamies Latvijā, mājā, kas mūs gaida. 

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē