Ghetto Games dibinātājs Raimonds Elbakjans: Man bija bažas, vai no operācijas pamodīšos

Jauniešu sporta kustības Ghetto Games līderis un dibinātājs Raimonds Elbakjans patlaban var uz mirkli uzelpot. Proti, jūnija pēdējās dienās tomēr izdevās vienoties ar pašvaldību un Grīziņkalna apkaimes iedzīvotājiem, ka Ghetto Games jauniešu sacensības līdz pat sezonas beigām varēs notikt un pēc tam ar Rīgas domi tiks slēgts jauns līgums par nākamajiem pieciem gadiem. Tas prasīja ne mazums nervu, taču Raimonds ir cilvēks, kas nekad nepadodas. Arī pirms diviem gadiem piedzīvotā sirds operācija viņa jaudu nav apslāpējusi.
Arta Lāce
Foto: Matīss Markovskis

«Patiesībā tieši sirds problēmas un švaki asinsvadi bija iemesls, kāpēc deviņpadsmit gadu vecumā aizgāju no profesionālā basketbola. Man bija bojāts sirds vārstulis. Ne tāpēc, ka biju bērnībā dzēris kafiju un paspēlējies ar cigaretēm, bet iedzimtības dēļ. To atklāja pavisam nejauši. Bija tāds basketbola klubs ASK Rīga, un tolaik, divtūkstošo gadu sākumā, divi spēlētāji – Raimonds Jumiķis un Juris Cekulis – pēkšņi aizgāja ar sirdi. Viens spēles laikā, otrs – treniņā. Viņi bija tikai trīs gadus vecāki par mani. Pēc viņu nāves visus spēlētājus sāka dzīt uz medicīniskām pārbaudēm. 

Līdz sirds operācijai septiņus mēnešus dzīvoju reālā stresā.

Tur jau tā lieta – nekādu simptomu tajā laikā man nebija. Spēlēju izlasē, visos fiziskajos testos biju pirmais – nekad zemāk par trešo vietu. Absolūti nekas neliecināja, ka man varētu būt kādas problēmas ar sirdi, un tā ir zināma veiksme, ka izdevās pamanīt. Ārsti tad paziņoja, ka profesionālais sports nav īsti domāts man. 

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē