Ēvalda Valtera dēls Raits: Tēvs ar saviem izteicieniem reizēm šāva pār svītru

Slavenā aktieru pāra Veras Gribačas un Ēvalda Valtera dēla Raita asinīs ierakstītā tēvzemes mīlestība visspilgtāk izgaismojas brīžos, kad jāaizstāv vērtības un ideāli, trauslā brīvība. Raits Valters ar kameru fiksēja trauksmainos atmodas notikumus un arī šodien zina, kā rīkosies X stundā.
Kaija Zemberga
Foto: Matīss Markovskis

Ir jāiegulda sevī 

Ar televīzijas operatoru, dokumentālistu, zemessargu Raitu Valteru tiekamies Kuldīgas vīna darītavā, kur zem viena jumta sadzīvo vīna mucas un velosipēdu restaurācijas darbnīca. Te Raits atjauno Latvijas pirmās brīvvalsts laikā ražotus riteņus. Vienu viņa meistardarbu var aplūkot Kuldīgas velomuzejā Ciskdrill. «Tēvs nemācēja braukt ar mašīnu, taču viņam bija jahta un viņš mīlēja pārvietoties ar riteni,» Raits stāsta.

Es neesmu izjutis vecāku aizmuguri, drīzāk manī no bērnības ir taisnības cīnītāja gēns.

«No viņa esmu pārņēmis mīlestību pret retro velo. Man ir pietiekami daudz Latvijas laika velosipēdu, uz kuriem var uzlikt somas, ekipējumu un pārvietoties daudz kilometru dienā. Vienai Zemessardzes nodaļai pietiks. X stundā ar auto nevarēs tālu aizbraukt, tāpēc ir jābūt gatavam braukt ar velosipēdu, iet kājām.» Zemessargs ar 33 gadu stāžu ir reālists. 

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē