Eiroparlamentārietis Reinis Pozņaks: Negribētos, lai mans uzvārds kļūst par lamuvārdu

«Daudzi domā, ka esmu tikai automehāniķis, kuram visa dzīve līdz šim bijusi pļava un vecs dīzelis. Baigi nemēģinu stāstīt, ka arī šo to citu esmu darījis,» saka Eiropas Parlamenta deputāts Reinis Pozņaks. Viņš ir viens no Latvijas pēdējā laika spilgtākajiem piemēriem, kā var ieiet politikā – strauji, bet pārdomāti un ar precīzu ideju.
Lolita Lūse
Lolita Lūse
Aivars Pastalnieks
Aivars Pastalnieks
Foto: Reinis Hofmanis

– Kad nolēmi startēt vēlēšanās, šaurā lokā teici, ka atļausi sevi nomētāt ar vecām olām un vēl iedot pa seju, ja ievēlēšanas gadījumā kļūsi tikai par kārtējo daiļdirsēju, ne darītāju. Ko ­nozīmē daiļi…?
– Meistarīgi paskaidrot, kāpēc neko nevari izdarīt. Es jūtu atbildību. Izgāšanās sarežģītu ceļu nākamajiem man līdzīgajiem, kad politikā ienāk cilvēks bez pieredzes. Mums jau ir piemērs, ko min kā lamuvārdu – Grigules kundze Eiroparlamentā. Negribētos, lai arī mans uzvārds kļūst par lamuvārdu. Bērniem ar to vēl jādzīvo. 

– Ko nozīmētu izgāšanās?
– Tas, ka galīgi neko nevar izdarīt – pieci gadi nobumbulēti. Skaidrs, ka viens pats nevari Eiropu apgriezt otrādi. Tā ir Eiroparlamenta specifika – daudz cilvēku, līdz ar to nekā nedarīšanu ir vieglāk ­noslēpt.

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē