Dziedošais spānis Havjers Fernandess atklāti par latviešu sievietēm, šķiršanos un lieko svaru

Ja nebūtu TV raidījuma Latvijas sirdsdziesma, daudzi droši vien tā arī neuzzinātu, ka mūsu vidū jau divdesmit gadus dzīvo spānietis Havjers Fernandess, pedagogs un filologs, kurš Latvijā izveidojis spāņu kultūras centru Sèneca. Bet uz šejieni viņu savulaik atveda ne jau darbs, bet mīlestība.
Aiva Alksne
Foto: Matīss Markovskis

Latvijas sirdsdziesmas finālā duetā ar Inesi Ērmani uzvarējāt ar Imanta Kalniņa dziesmu Viņi dejoja vienu vasaru, un daudzi pēc tam teica: ar tādu dziesmu jau nav grūti uzvarēt… 
– Mēs nebijām vienīgie, kas neizpildīja oriģināldziesmu. Jā, tas var patikt vai nepatikt, bet konkursa noteikumi to neaizliedz, tā ka viss ir likumīgi. 
Mūzika ir mans hobijs, jau 17 gadus šeit dziedu grupā Los Nens, spēlējam latino mūziku, taču nenoliedzami – līdz ar parādīšanos televīzijas raidījumā Latvijas sirdsdziesma mani tagad laikam zina vairāk. Sirdsdziesmas ir mūzika, ko arī pats klausos.

Nav iespējams mīlēt cilvēku, ja nesaproti valodu, kurā viņš jūt un domā.

Kad atbraucu uz Latviju, mana pirmā iepazīšanās bija ar Piebalgu – tur dzīvo ģimene, kas mani audzināja. Piebalgas mājās skanēja Latvijas Radio 2, un tā joprojām ir mana Latvijas mūzika, kuru tagad labi pazīstu. Piemēram, mašīnā braucot, dziedu Apvedceļa dziesmas. (Smejas.)

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē