DJ Ella par savu amerikāņu mīlu un to, kādēļ aizmuka uz ASV : Iekšēji manī viss plīsa un lūza

«Biju uzlikusi masku un radīju iespaidu, ka esmu kā viesulis – neapstādināma, taču iekšēji manī viss plīsa un lūza,» atzīst dziedātāja Elīna Fūrmane jeb DJ Ella. Tieši pirms divdesmit gadiem viņa sāka strauju mūziķes karjeru, vispirms startējot realitātes šovā Talantu fabrika un drīz vien izdodot divus albumus, atvēra arī klubu, taču tad viņa pēkšņi aizbrauca uz Ameriku… Vai ar jauno dziesmas Dūdieviņš remiksu Elīna piesaka savu atgriešanos Latvijā?
Lauma Lūse-Kreicberga
Foto: Kaspars Krafts (Picture Agency). Stils: Agija Vismane

Instagramā biji ielikusi bildes no vasaras saulgriežiem – biju pārsteigta, cik tajās bez grima esi vienkārša, maiga… Ieraudzīju tevi pilnīgi citā gaismā. Varbūt ar tevi notika Jāņu nakts mistērija? 
– Ar mani vispār beidzamajā laikā ir notikušas pārmaiņas. Lai gan katru gadu apciemoju mājas, pirmo īsto saucienu pēc Latvijas sajutu pirms diviem gadiem. Mēdz teikt: kļūsti vecāks, un saknes sāk vilkt tevi atpakaļ. Arī pagājušā gada vasarā abi ar līgavaini bijām Latvijā, bet Jāņus nesagaidījām. Pēc tam visi lika bildes, video, tad vēl sekoja Dziesmusvētki… Un manī kaut kas atvērās. Kad biju maza meitene, Vaira Vīķe-Freiberga teica to uzrunu, ka mēs esam stipri un vareni, – man tas ir ļoti spilgti iespiedies atmiņā.

Es gribētu atgriezties Latvijā, bet arī gribētu, lai man vienmēr būtu vienas mājas Losandželosā, kur man ir bizness.

Atradu to uzrunu, sēdēju savā Losandželosas dzīvoklī un raudāju… Tā es nonācu līdz Dūdieviņam. Pandēmijas laikā mācījos mūzikas producentu skolā un producēju daudz melodiju, arī no manām mīļākajām ārzemju grupām Depeche Mode un Pink Floyd. Bet, pateicoties patriotiskajam saucienam Dziesmusvētku laikā, nolēmu sākt ar latviešu remiksiem, jo galu galā esmu no Latvijas. Šī ir vieta, kur iemīlējos mūzikā, kur pabeidzu mūzikas skolu, spēlējot klavieres. Nolēmu sākt ar savu mīļāko komponistu Imantu Kalniņu un savu mīļāko dziesmu. Pirms divdesmit gadiem, kad piedalījos realitātes šovā Talantu fabrika, ar to ieguvu pirmo vietu, tāpēc domāju: ja man ir tik fantastiski skaistas atmiņas, jāsāk ar to! 

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē