Aktrise Zane Jančevska: Pasakiet, kas tie bija par grēkiem, lai es zinu tos izpirkt!

«Liktenis man bijis sarežģīts. Acīmredzot, kaut ko bija jāiemācās,» atzīst aktrise Zane Jančevska. Pirms dažiem gadiem viņa aizgāja no Latvijas Nacionālā teātra un pārcēlās dzīvot uz Ēdoli – tagad kā dziesminiece uzstājas koncertos, vada folkloras kopu pieaugušajiem Ēdol’s Ķists, māca bērniem dziedāt un joprojām spēlē arī uz skatuves.
Lauma Lūse-Kreicberga
Foto: Agneta Jonele. Stils: Agija Vismane

Viņa ir noslēpums – kārtu kārtām kā sīpols, kas atklājas pamazām, un palaimējas, ja izdodas viņu sajust. Mūsu saruna notiek maģiskā vietā – greznās Ēdoles pils iekšpagalmā, un, tāpat kā pils mūri glabā dažādus noslēpumus, Zane sargā savas sirds robežas. Vienlaikus viņa ir draudzīga un viesmīlīga, ar aizrautību stāsta savas dzimtas stāstus un spokainos nostāstus par Ēdoles pili, un pēc pastaigas parkā piedāvā iesēsties pie sevis mašīnā un doties izbraucienā. Viņa izrāda netālu esošo senču īpašumu, uz kuru ved vientuļš ceļš caur brikšņainu mežu, garām milzīgiem ķiršu kokiem – tik lielus redzu pirmoreiz mūžā!

Man ir dzīvoklis un savs dārziņš, jūtu nepieciešamību būt vairāk pie dabas, lietot pašas audzētos produktus.

Zane savukārt priecājas, ka pirmo reizi šovasar atradusi rudzupuķu smilšbeku. Šajā bezgalīgajā klusumā, dabas ieskautajā vietā, kur pagājība elpo pakausī, kur par senajām mājvietām vien atgādina lielie vecie koki, caur krūmiem vīd viņas skaistais namiņš, noslēpts citu acīm. Te viņa mēdz lasīt grāmatu, uzdziedāt, te viņa lasa pīlādžus, no kuriem taisa sejas krēmu, vāc dažādus augus, gatavo uzlējumus… 

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē