Šefpavāra Maksima Cekota virtuves dārzs jeb Puķes salātos, gurķus – ziediem
Būdams šefpavārs vienam no interesantākajiem Rīgas restorāniem Max Cekot Kitchen, MAKSIMS CEKOTS nolēma, ka arī viņam vajag savu virtuves dārziņu – kā labākajos pasaules restorānos.
Foto: Natalja Golubeva
Max Cekot Kitchen dārziņa dosjē
• Atrodas Rīgā, Pārdaugavā, industriālā noliktavu zonā pie Kīleveina grāvja, kas savienots ar Daugavu. Ierīkots pagājušajā gadā.
• Garšaugi, ziedi, mētras un dārzeņi aug augstajās dobēs un siltumnīcās. Maksimam Cekotam un viņa komandai šī bija pirmā dārzkopības pieredze.
• Dārziņā aug dažādi restorānam vajadzīgi produkti, tajā skaitā daudzas interesantas lietas, ko svaigas grūti nopirkt citur, piemēram, Japānas shiso, Tahūna kreses, sēņu zāle, fenhelis utt.
• Virtuves dārziņa saimnieks Maksims uzskata, ka tas, ko tu audzē, pat nav galvenais, galvenais – kā tu to pēc tam izmanto! «Lai nav tā, ka piparmētras vāra tikai tējā vai taisa mohito!»
Kad nevar dabūt gurķu ziedus…
Maksima restorāna zilajām durvīm var viegli paiet garām, jo tas paslēpies lielā noliktavu ēkā, taču tagad labs orientieris ir divas siltumnīcas, kas redzamas arī no ielas. Turpat atrodas neliels dārziņš, kādu šobrīd skaitās stilīgi dēvēt par kitchen garden jeb virtuves dārziņu, kuri kļūst aizvien trendīgāki. Taču šis nav modes kliedziens, bet pavisam īsts dārzs, kurā izaudzētais tiek izmantots restorāna virtuvē, lai radītu jaunus garšu piedzīvojumus un pārsteigtu.